Kokeile kuukausi maksutta

SRV myi enemmistön Pietarin kauppakeskushankkeesta sijoitusyhtiölle

SRV on myynyt 55 prosenttia Pietarin Okhta Mall -kauppakeskushankkeesta suomalaiselle sijoitusyhtiölle Russia Investille. Russia Invest sijoittaa ensimmäiseen kohteeseensa noin 50 miljoonaa euroa. SRV:lle jää vielä 45 prosentin suora omistus Okhta Mall -kauppakeskushankkeesta, minkä lisäksi rakennusyhtiö omistaa 27 prosenttia Russia Investistä.

SRV on myynyt 55 prosenttia Pietarin Okhta Mall -kauppakeskushankkeesta suomalaiselle sijoitusyhtiölle Russia Investille. Russia Invest sijoittaa ensimmäiseen kohteeseensa noin 50 miljoonaa euroa. SRV:lle jää vielä 45 prosentin suora omistus Okhta Mall -kauppakeskushankkeesta, minkä lisäksi rakennusyhtiö omistaa 27 prosenttia Russia Investistä.

Okhta Mall -kauppakeskushankkeen rakentaminen ei ole vielä käynnistynyt. Rakennustöiden arvioidaan alkavan loppusyksystä 2013, kun lopullinen rakennuslupa on saatu. Kauppakeskus avataan keväällä 2016. Kohteen kehittämisestä, suunnittelusta, vuokrauksesta ja rakentamisesta vastaa SRV.

Pietarin keskustan välittömään läheisyyteen Okhta-joen viereen nousevaan kauppakeskukseen tulee kaksi maanalaista parkkikerrosta ja hypermarket sekä neljä maanpäällistä kerrosta. Kauppakeskuksen laajuus on noin 144 000 neliötä, josta vuokrattavaa tilaa on noin 75 000 neliötä. Vuokrattavasta pinta-alasta yli 25 prosentista on allekirjoitettu alustava vuokrasopimus. Kauppakeskuksen vuosivuokratulojen tavoitemäärä on noin 33 miljoonaa euroa.
K

auppakeskusinvestoinnin kokonaisarvo on noin 250 miljoonaa euroa. Hankkeen 160 miljoonan euron lainarahoituksesta on olemassa aiesopimus venäläisen pankin kanssa, ja tavoitteena on allekirjoittaa lopullinen lainasopimus vuoden loppuun mennessä.

Okhta Mall on osa mittavan Septem City -hankkeen ensimmäistä vaihetta. SRV omistaa edelleen sataprosenttisesti Septem City -projektin muut vaiheet. Septem City käsittää 8,5 hehtaarin suuruisen maa-alueen Okhtan alueella. Alueelle on suunniteltu rakennettavaksi yli 400 000 neliön kokonaisuus, muun muassa kauppakeskus, toimisto- ja liiketiloja sekä hotelli-, ravintola- ja viihdepalveluja.

Russia Invest on syyskuussa 2011 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö, joka sijoittaa kiinteistökehityshankkeisiin Venäjällä. SRV:n ohella sijoitusyhtiön omistajia ovat 27 prosentin osuuksilla Ilmarinen ja Sponda sekä Etera 13 prosentin ja Onvest 6 prosentin osuuksilla. Yhtiön sijoituskapasiteetti on 95,5 miljoonaa euroa, josta nyt siis hieman yli puolet sijoitetaan Okhta Mall -kauppakeskushankkeeseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV myi enemmistön Pietarin kauppakeskushankkeesta sijoitusyhtiölle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat