Kokeile kuukausi maksutta

Asuntojen hinnat nousivat edelleen Yhdysvalloissa

Asuntojen hinnat jatkoivat nousuaan Yhdysvaltain suurkaupungeissa toukokuun aikana. 20 metropolialueen asuntojen hintakehitystä mittaava S&P/Case-Shiller -indeksi kasvoi toukokuussa vuoden takaisesta 12,2 prosenttia. Vuositasolla nousu oli suurin sitten kevään 2006.

Asuntojen hinnat jatkoivat nousuaan Yhdysvaltain suurkaupungeissa toukokuun aikana. 20 metropolialueen asuntojen hintakehitystä mittaava S&P/Case-Shiller -indeksi kasvoi toukokuussa vuoden takaisesta 12,2 prosenttia. Vuositasolla nousu oli suurin sitten kevään 2006.

Kehitys vihjaa sitä, että asuntomarkkinoiden elpyminen Yhdysvalloissa on jatkunut kevään aikana. Hintoja nostavat alhaiset lainakorot ja paraneva tilanne työmarkkinoilla.

Huhtikuusta kasvua hintaindeksissä kertyi yhden prosentin verran. Hintakehitys oli kuitenkin odotuksia hitaampaa. Analyytikot olivat odottaneet vuositasolla 12,3 prosentin ja kuukausitasolla 1,5 prosentin nousua.

Hintojen nousu samalla hidastui, sillä huhtikuun indeksilukema oli 1,7 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen hinnat nousivat edelleen Yhdysvalloissa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat