Inwido avaa ikkuna- ja oviasentajien koulutuskeskuksen Jyväskylään

Ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido avaa Jyväskylään ikkuna- ja oviasentajien koulutuskeskuksen. Keskuksessa käy syksystä alkaen erimittaisissa koulutuksissa vuosittain satakunta asentajaa sekä ikkuna- ja ovimyyjää. Konserni työllistää kaikkiaan 120 asennusryhmää, yhteensä noin 240 asentajaa. Yhtiön tavoitteena on kehittää merkittävästi toiminnan laatutasoa.

Ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido avaa Jyväskylään ikkuna- ja oviasentajien koulutuskeskuksen. Keskuksessa käy syksystä alkaen erimittaisissa koulutuksissa vuosittain satakunta asentajaa sekä ikkuna- ja ovimyyjää. Konserni työllistää kaikkiaan 120 asennusryhmää, yhteensä noin 240 asentajaa. Yhtiön tavoitteena on kehittää merkittävästi toiminnan laatutasoa.

”Näemme, että meidän on otettava laaja vastuu laadusta ja hallittava omiin tuotteisiimme liittyvä kokonaisuus”, Inwido Finlandin toimitusjohtaja Timo Luhtaniemi sanoo.

Koulutustarve ei koske vain asentajia, vaan myös myyjät koulutetaan mittaamaan ja arvioimaan, miten kulloinenkin korjausurakka on järkevintä toteuttaa. Teknisten vaatimusten lisäksi huomiota kiinnitetään tyyliseikkoihin, kuten listoitukseen, ja käytännön toimivuuteen, kuten kätisyyteen.

Koulutustilassa erilaisia ongelmakohtia

Asennuskouluttaja Hannu Karin suunnittelema koulutustila on täynnä erilaisia ovi- ja ikkuna-asennuksia, joiden tutkiminen paljastaa kymmeniä erilaisia koukkuja ja rakentamisen ongelmakohtia.

”Ensimmäinen myyjän ja asentajan tehtävä on selvittää talon seinärakenne, sillä se vaikuttaa valittavaan karmileveyteen, pellityksiin ja listoituksiin. Joissain talopaketeissa ikkunan karmi on osa kantavaa seinärakennetta, eikä sitä voi katkaista uutta ikkunaa asennettaessa”, Kari toteaa.

Hänen mukaansa ikkuna-asennuksissa korostuu viimeistelyn laatu, ovissa toimivuus.

”Nykyään käytetään yhä useammin esimerkiksi painavia, kokolasisia ovia. Asentajan on ymmärrettävä, mihin suuntaan voimat kiskovat saranaa, jotta ovi toimii vielä vuosien kuluttua.”

”Esimerkiksi huolimaton pellitys parvekkeen ovessa on pahimmassa tapauksessa vaarallinen ratkaisu.”

Inwido Finlandin asennusjohtajan Ilkka Tissarin mukaan yhtiön jokainen asentaja ja ikkunamyyjä käy jatkossa säännöllisesti täydennyskoulutuksessa.

Suomessa Inwido-konserniin kuuluvat Tiivituote Oy:n, Pihlavan Ikkuna Oy:n sekä Eskopuu Oy:n liiketoimintayksiköt. Yhtiön tunnetuimmat tuotemerkit ovat Pihla ja Tiivi. Pihlan, Tiivin ja Eskopuun työntekijät asentavat yhteensä 120 000 ikkunaa ja ovea vuodessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Inwido avaa ikkuna- ja oviasentajien koulutuskeskuksen Jyväskylään”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat