Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi elokuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi elokuussa 4,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Heinäkuussa palkkasumma kasvoi lähes samaan tahtiin eli 4,3 prosenttia, kun taas kesäkuussa se supistui 5,9 prosenttia vuoden 2012 vastaavasta ajanjaksosta. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi elokuussa 4,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Heinäkuussa palkkasumma kasvoi lähes samaan tahtiin eli 4,3 prosenttia, kun taas kesäkuussa se supistui 5,9 prosenttia vuoden 2012 vastaavasta ajanjaksosta. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi elokuussa 4,1 prosenttia vuoden takaisesta. Maa- ja vesirakentamisen palkkasumma puolestaan kasvoi 3,7 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan 4,7 prosenttia.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi kesä-elokuussa 0,5 prosenttia vuoden takaisesta.

Työllisyys vaikuttaa palkkasummaan

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttaa palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi elokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat