Profin osti Sydänpuu Ikkunat & Ovet -liiketoiminnot

Ikkuna- ja ovitehdas Profin Oy on solminut kaupan Sydänpuu Ikkunat & Ovet -liiketoimintojen ostamisesta Puusepänliike Tamminen Oy:n konkurssipesältä. Yrityksen tuotanto on aloitettu uudelleen 7. marraskuuta. Puusepänliike Tamminen hakeutui vapaaehtoiseen konkurssiin syyskuun lopussa.

Ikkuna- ja ovitehdas Profin Oy on solminut kaupan Sydänpuu Ikkunat & Ovet -liiketoimintojen ostamisesta Puusepänliike Tamminen Oy:n konkurssipesältä. Yrityksen tuotanto on aloitettu uudelleen 7. marraskuuta. Puusepänliike Tamminen hakeutui vapaaehtoiseen konkurssiin syyskuun lopussa.

Sydänpuu Ikkunat & Ovet -tuotenimen ikkunoita ja ulko-ovia on käytetty vaativissa saneeraus- ja restaurointikohteissa. Sen tuotteita on valmistettu jo vuodesta 1928. Yhtiön tuotteita on myyty kotimaan lisäksi Pohjoismaissa sekä Venäjällä. Yrityksen tuotantolaitos sijaitsee Joutsassa, jossa se on työllistänyt noin 20 henkeä.

Profin on lähes 40 vuotta toiminut ikkunoiden, ulko-ovien ja liukulasiseinien valmistaja. Yrityksen tuotantolaitos sijaitsee Pudasjärvellä. Yhtiön tuotannosta yli puolet menee vientiin, pääasiassa Japaniin, Keski-Eurooppaan ja Venäjälle. Profinin tunnetuin tuote on tällä hetkellä liukulasiseinät.

Toteutetun kaupan myötä Profin keskittää toiminnot saneeraus- ja restaurointikohteissa Sydänpuu Ikkunat & Ovet -tuotenimen alle Joutsaan ja vastaavasti Profin-tuotteilla keskitytään uudiskohteisiin ja liukuovituotteisiin. Keskeinen tavoite kaupalla on parantaa laajemmalla tuotevalikoimalla jalansijaa etenkin Venäjän markkinoilla.

”Molemmilla yrityksillä on ollut vientitoimintaa Venäjälle, mutta yhdistetty korkean tason tuotevalikoima parantaa selkeästi toimintamahdollisuuksia”, Profinin toimitusjohtaja Mikko Haapala sanoo.

Toteutetun kaupan myötä yrityksen tavoitteena on kasvattaa Profinin kuuden miljoonan euron liikevaihto yli kymmeneen miljoonaan vuoden 2014 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Profin osti Sydänpuu Ikkunat & Ovet -liiketoiminnot”

Vastaa