Ikkuna- ja ovivalmistaja Fenestra Oy ja sen emoyhtiö Fenestra Group Oy ovat jättäneet Vantaan käräjäoikeudelle konkurssihakemuksen. Syynä ovat pitkään jatkunut toiminnan tappiollisuus ja rahoituksen puute vuodelle 2014.

Fenestra hakeutui konkurssiin

Ikkuna- ja ovivalmistaja Fenestra Oy ja sen emoyhtiö Fenestra Group Oy ovat jättäneet Vantaan käräjäoikeudelle konkurssihakemuksen. Syynä ovat pitkään jatkunut toiminnan tappiollisuus ja rahoituksen puute vuodelle 2014.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

image

Fenestra on tehnyt viime vuosien aikana useita järjestelyjä toimintansa tehostamiseksi ja turvaamiseksi. Vuoden 2013 alussa yhtiö siirsi Forssassa sijainneen ikkunoiden kokoonpanolinjansa Kuopion tehtaalle, jossa valmistetaan myös ikkunoihin tarvittavia puite- ja karmikomponentteja. Uuden integroidun tehtaan käyttöönotto saatiin onnistuneesti päätökseen vuoden 2013 loppuun mennessä.

Joulukuussa 2013 yhtiö myi sisäoviliiketoimintansa Matti-Ovi Oy:lle. Kaupassa Matti-Ovelle siirtyivät Alavuden ja Posion tehtaat ja 164 työntekijää ja toimihenkilöä.
Lisäksi yritys oli käynnistänyt useita toimenpiteitä kustannustasonsa ja toimintansa tehostamiseksi vuonna 2014.

Fenestralla on ikkunatehtaat Kuopiossa ja Tallinnassa ja ovitehdas Viitasaarella. Fenestralla on Suomessa 335 ja Virossa 77 työntekijää ja toimihenkilöä.

Fenestra Oy on Fenestra Group Oy:n tytäryhtiö. Fenestra Group Oy:n omistavat yhtiön päärahoittajat Nordea Pankki Suomi Oyj ja Pohjola Pankki Oyj ja Martti Paloheimo.

Fenestran liikevaihto vuonna 2012 oli 103 miljoonaa euroa ja vuonna 2013 liikevaihto oli 92 miljoonaa euroa. Myytyjen sisäoviliiketoimintojen liikevaihdon osuus vuonna 2013 oli 21 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 8 kertaa

8 vastausta artikkeliin “Fenestra hakeutui konkurssiin”

    1. Todennäköisesti tekee hyvää alalle. Fenestra on vuosia polkenut ovi- ja ikkunateollisuuden hintoja. Nykyisellään ne ovat sillä tasolla ettei tuosta enää kukaan tienaa mitään. Kevät on edessä, markkinoiden hintahäirikkö kuollut. Nyt vain jäitä hattuun muilta toimijoilta. Nostakaa hintoja maltillisesti ja pitkäjänteisesti ja muistakaa hakea ne Fenestralta vapautuneet asiakkaat itsellenne.

  1. Kauan kesti ennen kuin suurin ja kaunein omasta mielestään sai olla markkina-ja hintajohtaja.Mutta halpamyynnin osaa jokainen,minkä lisäksi älyttömät tuotannon siirrot edestakaisin johti ennen näkemättömiin ylikustannuksiin.Joten on terveelistä alalle , että näin vihdoin myös epäterve kilpailija sai poistua markkinoilta.

    1. Kiitos näistä viesteistä,kaikkien työttömäksi jäävien työntekijöiden puolesta…

      1. Myötätuntoa kokien , mutta miten työpaikat tai edes liiketoiminnan tuotto voidaan pitkälllä tähtäimellä säilyttää Suomessa?

  2. Kun kuuntelee viestiä 2 ja 3 (voivat olla provoja) ei ihmettele miksi Virolainen työvoima ja materiaali kelpaa rakentajille.

  3. Alalla on tuotantokapasiteettia yksinkertaisesti liikaa. Nyt alalla menestyy ja tekee tulosta esim. Suomen Lämpöikkuna/ Lämpölux, jolla oma brandi, markkinointi, myynti ja asennuspalvelu, pääasiakaskohderyhmänä kuluttajat/ saneerauskohteet. He hankkivat ikkunat ja ovet sopimusvalmistajilta ja keskittyvät itse brandiin, markkinointiin & myyntiin ja palvelukonseptiin. Todennäköisesti Fenestran Kuopion ikkunatuotannon ostaa joku alan toimija ja samoin Viitasaaren ovituotannon => tarkoittaa sitä, että kapasiteettia ei poistu markkinoilta. Toki ko. laitokset ovat ilmeisesti nyt trimmattu tehokkaiksi ja siten ovat kilpailukykyisiä toimiessaan ”oikean omistajan” ohjauksessa ilman liian suuria velkarasitteita.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi