Älylukkofirma iLoq jatkaa rajua kasvuaan

Elektromekaanisen lukon kehittänyt oululaisyhtiö iLOQ jatkoi rajua kasvua viime vuonna. Konsernin liikevaihto kasvoi edellisvuoteen verrattuna 68 prosenttia 13,1 miljoonaan euroon. 

Elektromekaanisen lukon kehittänyt oululaisyhtiö iLOQ jatkoi rajua kasvua viime vuonna. Konsernin liikevaihto kasvoi edellisvuoteen verrattuna 68 prosenttia 13,1 miljoonaan euroon. 

image

Viimeisen kuuden vuoden aikana yhtiön on kasvanut yli 7 000 prosenttia. iLOQin perustaja ja toimitusjohtaja Mika Pukari uskoo vahvaan kasvuun myös tänä vuonna.
 ”Voimakkaasta kasvusta ja kansainvälistymisestä huolimatta konserni teki positiivisen nettotuloksen. Omavaraisuusaste oli 52 %”, Pukari kertoo.

Yhtiö suuntaa tällä hetkellä voimakkaasti vientimarkkinoille. Keskeisimmät vientimaat ovat Ruotsi, Saksa ja Hollanti. ”Olemme saavuttaneet perinteikkäällä toimialalla muutamassa vuodessa yli 10 prosentin markkinaosuuden Suomessa. Miljoonien lukkojen ja avainten paristojen vaihtamiseen liittyvät kulut ja ympäristötekijät ovat nousemassa todelliseksi ongelmaksi Keski-Euroopassa, siksi lähtökohdat ovat suotuisat myös näillä suurilla markkinoilla”, Pukari kertoo.

 iLOQin kehittämä lukitusjärjestelmä tuottaa tarvitsemansa energian avaimen työntöliikkeestä. ”Jatkossa digitaalisen avaimen kopiosuojausta arvostetaan yhä enemmän, koska patentoidun tai patentoimattoman mekaanisen avaimen kopioinnista on tullut nykytekniikan avulla luvattoman helppoa vaikkapa 3D-tulostimen avulla,” Pukari kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Älylukkofirma iLoq jatkaa rajua kasvuaan”

  1. On tätä kunnon palvelua ja laadukkaiden tuotteiden tarjoajaa odotettukin ja vihdoin päästää eroon kankeista dinosaurus- yrityksistä

    1. Todistetusti markkinoiden helpoiten murrettava lukko , katsokaa vaikka youtubesta , ämätööri mutautuu sisään alle minuutissa !

      1. Tuo video on aika vanha ja mahdollisuus peukaloida lukkoa manipuloidulla avaimella jossa pääsyoikeudet kuten videossa on kuvattu on eliminoitu, eli lukko on turvallinen.

  2. No se video on vuodelta 2010 eli ei se minusta niin vanha ole eikä edes ainoa . Mitä se muuten lohduttaa ennen
    lukon rakenteen korjaamista(jos sitä on edes tehty)iloqin ostanutta , heitähän täytyy oll tuhansia ! Olisiko jonkunlainen takaisinkutsu paikallaan .Ihmettyy muuten se,että suomalaiset vakuutusyhtiöt eivät ole asiaa kummemmin noteeranneet vai onko asia hoidettu vähin äänin , poikien kesken.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat