Iloq on kovassa kasvussa

Elektronisia lukitusjärjestelmiä kehittävä oululainen Iloq on kasvanut kolmen viimeisen vuoden aikana noin 80 prosenttia vuodessa. ”Vuonna 2012 kasvatimme liikevaihtoa 4,4 miljoonasta 7,8 miljoonaan”, toimitusjohtaja Mika Pukari kertoo. Yritys tavoittelee 50-70 miljoonan liikevaihtoa vuonna 2017. Kasvua Iloq hakee erityisesti Keski-Euroopan markkinoilta.

Elektronisia lukitusjärjestelmiä kehittävä oululainen Iloq on kasvanut kolmen viimeisen vuoden aikana noin 80 prosenttia vuodessa. ”Vuonna 2012 kasvatimme liikevaihtoa 4,4 miljoonasta 7,8 miljoonaan”, toimitusjohtaja Mika Pukari kertoo. Yritys tavoittelee 50-70 miljoonan liikevaihtoa vuonna 2017. Kasvua Iloq hakee erityisesti Keski-Euroopan markkinoilta.

”Kasvusta huolimatta Iloq on taloudellisesti erittäin hyvässä kunnossa, ja omistajat uskovat vahvasti yhtiöön. Omavaraisuusasteemme on noin 50 prosenttia, kun tyypillisesti teknologiafirman omavaraisuusaste on huomattavasti pienempi.”

Yrityksen pääomistajia ovat Sievi Capital Oyj ja yrityksen toimitusjohtaja Mika Pukari. Juuri päättyneessä rahoituskierroksessa Iloq keräsi omistajiltaan kaksi miljoonaa euroa. Kaikkiaan yhtiöön on sijoitettu noin 11 miljoonaa euroa.

Iloq hakee kasvua vientimarkkinoilta. Myös rahoituskierroksella kerätyt varat on tarkoitus käyttää kasvuun Keski-Euroopassa. Kuluvana vuonna Iloqin myynti- ja markkinointipanostukset ovat ensi kertaa tuotekehityspanostuksia suuremmat. Yrityksen keskeiset vientimaat ovat Ruotsi, Saksa ja Hollanti, joissa Iloqilla on omat myyntitoimistot.

”Olemme muutamassa vuodessa ottaneet noin 10 prosentin markkinaosuuden Suomessa. Pohjoismaiden ohella haemme nyt vahvaa kasvua Keski-Euroopasta, jonka merkitys tulee olemaan keskeinen 50–70 miljoonan liikevaihtotavoitteen saavuttamisessa vuonna 2017″, Pukari sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Iloq on kovassa kasvussa”

Jätä kommentti