Kokeile kuukausi maksutta

Destia paransi kannattavuuttaan

Destian viime vuoden suhteellinen liiketulos parani ja yhtiö saavutti sijoitetun pääoman ja omavaraisuusasteen tavoitteensa. Liikevaihto pieneni, ja yhtiö ei päässyt tavoitteeseensa kasvaa markkinoita nopeammin.

Hannu Leinonen toimi Destian toimitusjohtajana kahdeksan vuotta.

Toimitusjohtaja Hannu Leinonen kertoo yhtiön parantaneen kannattavuuttaan kolmatta vuotta peräkkäin, vaikka markkinatilanne oli vaikea. Yhtiö teki historiansa parhaan liikevoiton viime vuonna. Destia aloitti toimintansa osakeyhtiönä vuonna 2008. Se jatkoi Tieliikelaitoksen toimintaa.

Liikevaihto oli 489,7 miljoonaa ja jatkuvien toimintojen liiketulos 3,9 prosenttia liikevaihdosta. Sijoitetun pääoman tuotto nousi viime vuonna 12,5 prosentista 22,1 prosenttiin ja omavaraisuusaste 35,2 prosentista 44 prosenttiin. Katsauskauden lopun tilauskanta oli lähes toissa vuoden tasolla, 593 miljoonaa euroa.

”Vaikka emme voittaneet isoja väylähankkeita odotustemme mukaisesti, kykenimme kirimään näistä aiheutuneita menetyksiä pienemmillä projekteilla”, Leinonen sanoo.
Vuoden vaihteen tilauskannasta suurin osa ulottuu kuluvalle ja seuraavalle vuodelle. Vaikeasta markkinatilanteesta johtuen Destia-konsernin vuoden 2014 liikevaihto ja liikevoitto jäävät hieman alle viime vuoden.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia paransi kannattavuuttaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat