Kokeile kuukausi maksutta

Areva lisäsi 100 miljoonalla vaateitaan Olkiluoto-projektista

Areva–Siemens-konsortio on korjannut välimiesmenettelyyn toimittamaansa vaatimusta Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikön viivästymisen korvauksista suuremmaksi. TVO:n mukaan konsortio vaatii suomalaisyhtiöltä nyt noin 2,7 miljardin euron korvauksia, kun aiempi vaatimus oli noin 2,6 miljardia euroa.

Areva–Siemens-konsortio on korjannut välimiesmenettelyyn toimittamaansa vaatimusta Olkiluoto 3 -ydinvoimalaitosyksikön viivästymisen korvauksista suuremmaksi. TVO:n mukaan konsortio vaatii suomalaisyhtiöltä nyt noin 2,7 miljardin euron korvauksia, kun aiempi vaatimus oli noin 2,6 miljardia euroa.

Jo lokakuun 2013 lopussa välimiesmenettelyyn toimittamassaan vaatimuksessa Areva–Siemens nosti korvausvaatimuksiaan selvästi, sillä aiemmin konsortio vaati TVO:lta noin 1,9 miljardin euron korvauksia.

TVO:n syyskuussa 2012 välimiesmenettelyyn toimittaman kanteen rahamääräinen arvio yhtiön kustannuksista ja menetyksistä oli puolestaan noin 1,8 miljardia euroa.

TVO ei ole kirjannut välimiesmenettelyssä esitettyjen vaatimusten perusteella saatavia eikä varauksia.

Välimiesmenettely voi kestää useita vuosia, ja siinä vaaditut rahamäärät voivat vielä päivittyä.

OL3-laitosyksikön kaupallisen sähköntuotannon piti alun perin alkaa huhtikuun lopussa 2009. Valmistuminen on kuitenkin viivästynyt. Laitostoimittajan edistymäraporttien perusteella TVO tiedotti helmikuussa varautuvansa siihen, että kaupallinen sähköntuotannon aloittaminen voi siirtyä vuoteen 2016.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Areva lisäsi 100 miljoonalla vaateitaan Olkiluoto-projektista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat