Kokeile kuukausi maksutta

Aamulehti: Olkiluoto 3 voi maksaa yli 8 miljardia

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosyksiköstä saattaa valmistuessaan tulla maailman kallein rakennus, kertoo Aamulehti. Lehden mukaan Olkiluoto 3:n hinnaksi arvioidaan nyt 8–8,5 miljardia euroa, kun alun perin sen piti maksaa vain kolmisen miljardia euroa.

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosyksiköstä saattaa valmistuessaan tulla maailman kallein rakennus, kertoo Aamulehti. Lehden mukaan Olkiluoto 3:n hinnaksi arvioidaan nyt 8–8,5 miljardia euroa, kun alun perin sen piti maksaa vain kolmisen miljardia euroa.

Uusi arvio perustuu ydinvoima-alaa seuraavan Nucleonics Week -lehden tietoihin. Teollisuuden Voima ei vahvista sitä, koska hanke on vielä kesken.

”Kun voimassa oleva sopimus solmittiin, niin rakentamisen hinnaksi sovittiin 3,2 miljardia euroa vuonna 2002. Kaikki muut hinnat ovat vielä spekulaatiota”, TVO:n viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa sanoi Aamulehdelle.

Olkiluoto 3:n hintaa nostaa se, että rakennustyöt ovat viivästyneet useilla vuosilla. TVO ja laitostoimittaja Areva peräävät asian vuoksi välimiesoikeudessa toisiltaan miljardikorvauksia.

Aamulehden uutinen aiheesta löytyy tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Aamulehti: Olkiluoto 3 voi maksaa yli 8 miljardia”

  1. Menetykset rakentamisessa ovat käsittämättömiä mutta tuleeko tämä toimimaan kuten speksattu kun sitten joskus 2016 tms. alkaa pyöriä ?

    1. Sähkön siirtomaksua vaan lisää, sillä ne kuittaa asian.

  2. Viivästynyt vuosia, ei vieläkään käynnissä, tuhansia työvirheitä, laittomuuksia, maailman kallein rakennus, alipalkattuja työntekijöitä. Aina niin negatiivista uutisointia tuollaisista pikkujutuista. Voi olla että on jollain tai kaikilla mittareilla epäonnistunein ja valheellisin rakennushanke tällä planeetalla, mutta on ihan mahdollista että joltain toiselta planeetalta löydetään joskus vielä surkeampi voimalaitosprojekti. Eikö?

  3. Maailmassa on yli 10 kalliimpaa rakennusta👍🏼. Se siitä clickbaitistä

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat