Kokeile kuukausi maksutta

Asuntojen vuokrien nousuvauhti kiihtyi alkuvuonna

Asuntojen vuokrat nousivat kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 3,7 prosenttia vuoden takaisesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna asuntojen vuokrat nousivat koko maassa keskimäärin 1,4 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta.

Asuntojen vuokrat nousivat kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 3,7 prosenttia vuoden takaisesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna asuntojen vuokrat nousivat koko maassa keskimäärin 1,4 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien neljännesvuositilastosta.
Kuuntele juttu

Vuokrien vuotuinen nousuvauhti kiihtyi hieman alkuvuonna. Kahdella edellisellä vuosineljänneksellä vuotuinen nousuvauhti oli 3,5 prosenttia ja kahdella sitä edellisellä vuosineljänneksellä 3,6 prosenttia.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 3,5 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 1,1 prosenttia.

Ara-asuntojen vuokrat puolestaan nousivat kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä koko maassa keskimäärin 4,0 prosenttia vuodessa. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna ara-asuntojen vuokrat kohosivat 1,7 prosenttia.

Vantaalla kovaa nousua

Pääkaupunkiseudulla kaikkien vuokra-asuntojen vuokrat nousivat vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä keskimäärin 4,0 prosenttia vuodessa ja edelliseen neljännekseen verrattuna 1,6 prosenttia. Pk-seudun vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat nousivat 4,0 prosenttia vuodessa ja 1,4 prosenttia edellisestä neljänneksestä.

Helsingissä kaikkien asuntojen vuokrat nousivat 3,8 prosenttia vuodessa ja 1,6 prosenttia yhden vuosineljänneksen aikana. Vantaalla asuntojen vuokrat nousivat 5,1 prosenttia vuodessa ja 2,0 prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna. Espoo-Kauniaisissa vuokrat puolestaan kohosivat 4,1 prosenttia vuodessa ja 1,7 prosenttia edellisneljänneksestä.

Niin sanotuissa kehyskunnissa kaikkien asuntojen vuokrat kipusivat vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä 3,7 prosenttia vuotta aiemmasta ja edelliseen neljännekseen verrattuna 1,5 prosenttia.

Lahdessa vuokrat kohosivat tuntuvasti

Muista isoista kaupungeista kovinta nousuvauhtia vuokrat pitivät Lahdessa. Siellä kaikkien asuntojen vuokrat nousivat tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 4,4 vuodessa ja edelliseen neljännekseen verrattuna 1,8 prosenttia.

Kaikissa muissa suurissa kaupungeissa kaikkien asuntojen vuokrien vuotuinen nousuvauhti liikkui 3–4 prosentissa lukuun ottamatta Kuopiota, jossa nousuvauhti jäi 2,6 prosenttiin.

Tilastokeskuksen laatima asuntojen vuokrien neljännesvuositilasto perustuu työvoimatutkimuksen yhteydessä kerättävään haastatteluaineistoon sekä Väestörekisterikeskuksen rakennus- ja huoneistorekisterin tietoihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntojen vuokrien nousuvauhti kiihtyi alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat