Kokeile kuukausi maksutta

Destian kannattavuus heikkeni alkuvuonna

Destian liikevaihto ja liiketulos laskivat kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Konsernin alkuvuoden liikevaihto oli 67,7 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 78,1 miljoonaa euroa. Tulos ennen veroja painui -4,0 miljoonaan euroon. Myös konsernin tilauskanta laski viime vuoden tammi-maaliskuusta.

Destian liikevaihto ja liiketulos laskivat kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Konsernin alkuvuoden liikevaihto oli 67,7 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 78,1 miljoonaa euroa. Tulos ennen veroja painui -4,0 miljoonaan euroon. Myös konsernin tilauskanta laski viime vuoden tammi-maaliskuusta.

”Katsauskaudella käytiin kolme maanteiden kunnossapidon alueurakkakierrosta. Destia onnistui kilpailutuksissa varsin hyvin ja säilytti markkina-asemansa. Ratarakentamistamme vahvistaa tekemämme sopimus Länsimetron ratalinjan päällystysrakenteen rakentamisesta noin 14 kilometriä pitkään kaksoistunneliin. Solmimme myös useita sopimuksia energiarakentamisessa”, toimitusjohtaja Hannu Leinonen sanoo.

”Panostamme kuluvana vuonna vahvasti asiakastyön kehittämiseen. Henkilöstön kehittäminen on edelleen Destian strateginen painopistealue. Tänä vuonna henkilöstölle suunnatut valmennukset keskittyvät tavoitteelliseen asiakastyöhön. Jatkamme voimakkaasti myös työturvallisuuden kehittämistä.”

Destia-konserni (jatkuvat toiminnot) 1-3 2014/1-3 2013

 

  • Liikevaihto milj. euroa 67,7/78,1
  • Liiketulos % -5,8/-2,9
  • Tulos ennen veroja milj. euroa -4,0/-2,5
  • Omavaraisuusaste % 49,9/39,1
  • Tase milj. euroa 196,4/205,0
  • Tilauskanta milj. euroa 676,2/706,9
  • Henkilöstö (keskimäärin) 1 450/1 462
”Tilauskantamme yhdessä asiakastyön ja projektinhallinnan parantamiseksi tekemiemme toimenpiteiden kanssa on hyvä perusta kannattavuuden ja kassavirran säilymiselle hyvällä tasolla myös pidemmällä aikavälillä jatkossa. Vuoden 2013 suurprojektien kilpailutuksen heikon menestymisen vuoksi arvioimme Destia-konsernin vuoden 2014 liikevaihdon ja liikevoiton jäävän hieman alle edellisvuoden”, Leinonen toteaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destian kannattavuus heikkeni alkuvuonna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat