Kokeile kuukausi maksutta

Näin tienaa kiinteistönvälittäjä

Kiinteistönvälittäjien ansiot ovat keskimäärin 52 000 euroa vuodessa, mikä on selvästi enemmän kuin suomalaisten keskiansiot. Tämä käy ilmi Innolink Researchin tekemästä Kiinteistönvälitysalan ammattilaiset 2014 –tutkimuksesta.

Kiinteistönvälittäjien ansiot ovat keskimäärin 52 000 euroa vuodessa, mikä on selvästi enemmän kuin suomalaisten keskiansiot. Tämä käy ilmi Innolink Researchin tekemästä Kiinteistönvälitysalan ammattilaiset 2014 –tutkimuksesta.

Kiinteistövälitysalan peruspalkka on tyypillisesti varsin pieni, mutta ansiot nousevat korkealle tasolle uran edetessä. Kiinteistövälittäjien peruspalkan mediaaniksi laskettiin 12 250 euroa ja keskiarvoksi 19 830 euroa. Luontaisedut, muut tulospalkkiot ja erityisesti myyntiprovisiot nostavat palkkoja kuitenkin merkittävästi. Myyntiprovisioiden keskiarvo kohosi lähes 40 000 euroon.

Ansiotasoon olivat eniten tyytymättömiä nuoret ja pääkaupunkiseudulla työskentelevät alle vuoden töissä olleet välittäjät. Yli 15 vuotta alalla toimineista vain 10 prosenttia oli tyytymättömiä palkkoihinsa.
Yleisesti ottaen tutkimustulosten mukaan kolme neljästä vastaajasta oli melko tai erittäin tyytyväisiä omaan työhönsä. Ensimmäisen työvuoden ylityskynnys näyttää olevan tärkeä etappi alalla.

Kyselyn mukaan alalla pärjäävät erityisesti pitkäjänteisesti uurastavat miehet ja naiset, jotka pystyvät ohittamaan alkuvaikeudet ja saavuttamaan vakiintuneen asiakaskunnan. Työtaakka voi olla painava, mutta kellokortin määrittelemiä työaikoja ei ole, ja työuran myötä nouseva palkkatrendi kasvattaa tyytyväisyyttä.

”Jos joku luulee, että kiinteistönvälitysalalla menestymiseen riittää, että henkilöllä on kova supliikki, uusi puku ja kiiltävät kengät erehtyy pahasti. Kiinteistönvälitysalalla korostuvat asiantuntemus, vastuullinen toiminta ja kyky toimia pitkäjänteisesti asiakkaan neuvonantajana”, sanoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) toimitusjohtaja Jukka Malila.

Kiinteistönvälitysalan Ammattilaiset –tutkimuksen tilaajana toimi Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ja Kiinteistöalan Koulutussäätiö, joka toimi myös tutkimuksen rahoittajana. Tutkimuksen toteutti Innolink Research Oy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Näin tienaa kiinteistönvälittäjä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat