Kokeile kuukausi maksutta

Taloyhtiöillä kiire, jos mielivät saada korjausavustusta

Taloyhtiöiden kannattaa toimia ripeästi, jos ne aikovat päästä osallisiksi korjausrakentamisen käynnistysavustuksista. Jo reilusti yli puolet sadan miljoonan euron avustuspotista on myönnetty tai hakemukset ovat käsittelyssä.

Taloyhtiöiden kannattaa toimia ripeästi, jos ne aikovat päästä osallisiksi korjausrakentamisen käynnistysavustuksista. Jo reilusti yli puolet sadan miljoonan euron avustuspotista on myönnetty tai hakemukset ovat käsittelyssä.

Ara oli myöntänyt huhtikuun loppuun mennessä käynnistysavustuksia asuntojen perusparantamiseen yhteensä 47,2 miljoonaa euroa. Määrärahaa on jäljellä hieman yli puolet, 52,8 miljoonaa euroa. Käsittelyssä on tällä hetkellä noin 11 miljoonan euron edestä hakemuksia.
Tähän mennessä myönnetyistä avustuksista vajaat 60 prosenttia on kohdistunut pääkaupunkiseudulle ja eniten avustuksia on mennyt Helsinkiin (47 %). Avustukset ovat kohdentuneet pääosin asunto-osakeyhtiötaloille, joille on myönnetty avustusta 40,6 miljoonaa euroa. Vuokratalojen korjauksiin on myönnetty 6,6 miljoonaa euroa. Keskimääräinen korjauskustannus on ollut 543 euroa neliölle.

Tukimuoto on suunnattu ”erityisesti lähiöiden asuinrakennusten perusparannushankkeisiin”. Ara ei kuitenkaan pidä tästä rajauksesta kiinni, sillä jo lähiöiden määrittelykin hankalaa. Avustusrahoista päätyy joka tapauksessa suuri osa lähiöihin, sillä korjausvelka on suurin 1960- ja 1970-luvuilla rakennetuissa kohteissa ja niitä lähiöissä riittää.

Asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokousten vilkkain aika näkyy Aran mukaan päivittäin lisääntyvinä hakemuksina. Avustuksen saamisen edellytys on, että kustannukset ylittävät 150 000 euroa ja 200 euroa asuinneliötä kohden. Avustettavia töitä ei saa aloittaa ennen avustuspäätöksen saamista.
Aran hakemus kannattaa jättää silloin, kun siinä on kaikki pyydetyt tiedot sekä liitteet, silloin hakemus pystytään käsittelemään nopeallakin aikataululla. Arasta luvataan, että hakemuksia käsitellään rivakasti. Käsittelyaika on noin 1-2 viikkoa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Taloyhtiöillä kiire, jos mielivät saada korjausavustusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat