Kokeile kuukausi maksutta

Tapiolan Stockmannin rakennustyöt alkavat pian

Espoon kaupunginhallitus päätti maanantaina 16. kesäkuuta Tapiolan ja Niittykummun metrokeskusten kehittämiseen liittyvistä sopimuksista. Tapiolan keskustan kehittämisen ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan vajaan 40 000 neliömetrin kaupallinen keskus, johon sijoittuu muun muassa Stockmannin tavaratalo.

Kuuntele juttu

Espoon kaupunki myy Tapiolassa Merituulentien alueelle kaavoitetun korttelialueen LähiTapiolalle, joka kehittää alueelle liike- ja palvelutiloja sekä asuntoja käsittävän arkkitehtonisesti korkeatasoisen kaupunkikeskuksen vaiheittain vuosina 2014–2020.

Kaupunki perii LähiTapiolan tonteilta maankäyttömaksua yhteensä 5,2 miljoonaa euroa ja myy Merituulentielle kaavoitetut tontit yhteensä 16,5 miljoonalla eurolla. Lisäksi kaupunki perii 7 prosenttia LähiTapiolan toteuttamien asuntojen velattomista myyntihinnoista, arviolta vähintään noin 7 miljoonaa euroa. Vastaavasti kaupunki maksaa Merituulentien ja sopimusalueeseen sisältyvien muiden julkisten osien rakenteellisten puitteiden toteuttamisesta kiinteän korvauksen, joka on yhteensä 28,9 miljoonaa euroa.

LähiTapiola toteuttaa hankkeen yhdessä SRV:n kanssa. SRV toimii hankkeessa projektinjohtourakoitsijana.

Hankkeen ensimmäinen vaihe käynnistyy jo kesäkuussa maanrakennustöillä, joissa muun muassa Merituulentien tasoa lasketaan kuusi metriä. Uuden kaupallisen keskuksen arvioidaan valmistuvan keväällä 2017. Sen jälkeen keskuksen päälle on tarkoitus rakentaa kolme asuintaloa. Hankkeen ensimmäisen vaiheen arvioitu kokonaiskustannus on runsaat 110 miljoonaa euroa.

Keskustakorttelin yhteyteen rakennetaan myös länsimetron Tapiolan-metrokeskus ja liityntäbussiterminaali. Kokonaisuuden valmistuessa vuonna 2018 keskuksesta tulee julkisen liikenteen liittymäkohta.

LähiTapiolan hallinnoima kiinteistöpääomarahasto Tapiola KR III investoi kaikkiaan noin puoli miljardia euroa Tapiolan keskuksen kehittämiseen vaiheittain vuosien 2011–2020 aikana.

Niittykummun tonttien hinnat 13,1 miljoonaa euroa

Niittykummun metrokeskuksen osalta kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin, SRV:n, Saton ja Länsimetro Oy:n välisen yhteistoimintasopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen. Kaupunki myy SRV:lle ja Satolle määräosuudet yhteensä noin 13,1 miljoonalla eurolla sidottuna elinkustannusindeksiin.

SRV ja Sato rakentavat metroaseman yhteyteen vahvistetun asemakaavan mukaisesti kaksi asuinkerrostaloa, joista Merituulentien puoleinen rakennus on katutasosta lukien 12-kerroksinen ja Haukilahdentien puoleinen rakennus 24-kerroksinen. Asuinpinta-alaa kerrostaloihin tulee yhteensä 15 200 kerrosneliötä. Lisäksi metroaseman kupeeseen tulee liiketiloja yhteensä 6 500 kerrosneliötä. Aikataulun mukaan liiketilat valmistuvat vuonna 2016 ja asuintalot vuosina 2016–2018.

SRV suunnittelee ja rakentaa myös pysäköintitilat. Kaupunki vastaa metrokeskuksen ympäristön kunnallistekniikan suunnittelusta ja rakentamisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tapiolan Stockmannin rakennustyöt alkavat pian”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat