Kokeile kuukausi maksutta

Lemminkäinen järjestää osakeannin – Noora Forstén kevensi omistustaan yhtiössä

Lemminkäisen hallitus on viime keväänä pidetyn varsinaisen yhtiökokouksen antaman valtuutuksen perusteella päättänyt järjestää 29,3 miljoonan euron merkintäoikeusannin, jolla kerätään 27,1 miljoonan euron nettovarat. Samalla yhtiön suurimpiin omistajiin lukeutuva Noora Forstén on vähentänyt omistustaan yhtiössä.

Noora Forstén

Lemminkäinen ilmoittaa, että osakeannista saatavilla varoilla on tarkoitus vahvistaa yhtiön tasetta ja turvata riittävä taloudellinen liikkumavara strategian toteuttamiseen.

Lemminkäinen tarjoaa osakkeenomistajilleen merkittäväksi yhteensä 3 569 724 uutta osaketta. Lemminkäisellä on nykyisellään yhteensä 19 650 176 osaketta. Mikäli osakeanti merkitään kokonaisuudessaan, tarjottavat osakkeet vastaavat 18,2 prosenttia osakkeiden lukumäärästä ja äänimäärästä ennen antia ja 15,4 prosenttia annin toteuttamisen jälkeen.

Yhden osakkeen merkintähinta on 8,20 euroa. Lemminkäisen osakkeen päätöskurssi oli 13,45 euroa Helsingin pörssissä 21. elokuuta. Merkintäaika alkaa 1. syyskuuta ja päättyy 17. syyskuuta.

Noora Forstén myi 100 000 osaketta

Lemminkäinen kertoi myös vastaanottaneensa 22. elokuuta yhtiön osakkeita koskevan liputusilmoituksen.

Lemminkäisen hallitukseen kuuluvan Noora Forsténin omistus yhtiössä on vähentynyt 1 966 073 osakkeesta eli 10,005 prosentista yhtiön osakkeista ja äänimäärästä 1 866 073 osakkeeseen eli 9,5 prosenttiin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen järjestää osakeannin – Noora Forstén kevensi omistustaan yhtiössä”

 1. Osti varmaan uuden hevosen. Osinkotulot eivät siihen enää riittäneet.

 2. Jos Lemminläinen olisi ihminen, olisi se jo vankilassa. Kartelli tuomioista huolimatta Lemminkäinen jatkaa rikollista toimintaansa toimimissaan asemamaissa. itselläni on todisteita Lemminkäisen suorittamisesta lahjomisesta Pietarin Tehnopolis II kohdetta rakentaessa. Todisteita löytyy myös kirjanpitorikoksista ja veronkierrosta.

  1. ”Näkijä ja kärsijä” – olet kommentissasi väittänyt Lemminkäisen harjoittaneen lahjontaa ”Technopolis II, St.Petersburg”-hankkeessa.
   Itse toimin hankkeessa projektipäällikkönä Lemminkäisen puolella ja minkäänlaista lahjontaa/korruptioon osallistumista en havainnut. Olisi todella mielenkiintoista tutustua sinun ”todisteisiisi”.
   Olli Niiranen, ex-projektipäällikkö, ”OOO Lemminkäinen Stroi”

 3. Mikä Lemminkäistä riivaa ? Osakekurssi on tullut yhden päivän aikana alas -4,67 %Tällä menolla osakkeenomistajille tarjottu merkintähinta 8,20 eur kohta korkeampi kuin normaalilla kaupankäynnillä määriteltävä hinta. Yhtiön markkina-arvo laskee kohisten.
  Tässä tulee mieleen se vanha tarina pakkasella housuun laskemisesta…

  Osingoista ei ole tietoakaan koska velkojat päättävät niistä hallituksen ja yhtiökokouksen
  puolesta. Päätös on toistaiseksi että niitä ei makseta. Näyttää siltä, että tekipä Lemminkäisen johto mitä tahansa niin kaikki ryssitään. Kyllä yhtiö on nyt viimeistään laitettava kokonaisuudessaan myyntiin kun vielä olisi jotain myytävää. Ylimääräinen yhtiökokous kutsuttava koolle ja päätökset tehtävä heti. Muistaako miten kävi aikanaan
  Hakalle kun Skanska tarjoutui ostamaan yhtiön velkoja pankeilta? Haka meni nurin ja
  Skanska sai yhtiön vielä toimivat osat lähes ilmaiseksi.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat