Kokeile kuukausi maksutta

STUL:n Kyllönen: Urakointioikeuksien puute suurin syy sähköasennusten ongelmiin

Sähköasennuksia tekeviä urakoitsijoita edustavan Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen pitää virheellisten sähköasennusten yleistymisen suurimpana syynä sitä, että etenkin pienkohteissa asennuksia annetaan tehtäväksi sellaisille tahoille, joilla ei ole urakointioikeuksia.

Sähköasennuksia tekeviä urakoitsijoita edustavan Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen pitää virheellisten sähköasennusten yleistymisen suurimpana syynä sitä, että etenkin pienkohteissa asennuksia annetaan tehtäväksi sellaisille tahoille, joilla ei ole urakointioikeuksia.

”Yleinen virhe on ajatella, että jos jollakin on asentajakoulutus, niin hänellä on sitten myös urakointipätevyys.  Etenkin pientalotyömailla ja pienissä remonteissa sähkötyöt joskus kustannussyistä tilataan toimijoilta, joiden osaaminen ja työmoraali eivät ole riittäviä. Monesti kyseessä on jopa pakollisten pätevyyksien puute ja siten oikeudeton urakointi”, Kyllönen sanoo.

Hän huomauttaa, että suuri enemmistö sähkö- ja teleurakoitsijoista hoitaa työnsä hyvin. Hänen mukaansa asiakkaiden tulisi varmistaa laadukas toteutus tilaamalla työt hyvämaineisilta vakiintuneilta yrityksiltä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ylläpitämästä urakoitsijarekisteristä löytyvät kaikki ne yritykset ja henkilöt, joilla on oikeus tehdä sähkötöitä Suomessa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “STUL:n Kyllönen: Urakointioikeuksien puute suurin syy sähköasennusten ongelmiin”

  1. Asentajia siellä urakoitsijallakin on töissä. Urakoitsijallahan ei tarvi olla kuin yksi sähköasennuspätevyyden omaava henkilö työssä niin loput asentajat saa tehdä töitä samoilla luvilla. Jopa ilman sähköalan koulutusta jos vain on järjestetty ”riittävä opastus ja valvonta”. Oman pesän nostatusta on jutussa havaittavissa, asenteesta tuo turvallisuus on kiinni ennenkaikkea.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat