Kokeile kuukausi maksutta

Suunnittelijat pystyvät käynnistämään nopeasti kaavoitustöitä

Valtaosalla suunnittelu- ja arkkitehtitoimistoista on erinomainen valmius ryhtyä nopealla aikataululla asuntokaavoitustehtäviin pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Tämä ilmenee Suunnittelu- ja konsultointiyritykset ry:n (Skol) ja Arkkitehtitoimistojen Liitto Ry:n (ATL) tekemästä tuoreesta kyselystä.

Valtaosalla suunnittelu- ja arkkitehtitoimistoista on erinomainen valmius ryhtyä nopealla aikataululla asuntokaavoitustehtäviin pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla. Tämä ilmenee Suunnittelu- ja konsultointiyritykset ry:n (Skol) ja Arkkitehtitoimistojen Liitto Ry:n (ATL) tekemästä tuoreesta kyselystä.

Ajalla 20.–27. elokuuta toteutettuun kyselyyn vastanneiden yritysten nykyinen tilauskanta on keskimäärin lyhyt. Yli 70 prosentilla vastanneista on kaavoitusresursseja vajaatyöllistettynä, yrityksestä riippuen 10 prosentista useaan kymmeneen prosenttiin.

Skol kysyi samalla vapaista liikennesuunnitteluresursseista. Myös liikennesuunnittelijat ovat vajaatyöllistettyjä, vapaata kapasiteettia on kaikilla yrityksillä 10 prosentista yli 20 prosenttiin henkilöstöstä.

Helsingin seudun ja valtion välillä heinäkuussa käynnistyneet neuvottelut suurten infrastruktuurihankkeiden tukemisesta ja asuntotuotannon edistämisestä ovat johtamassa sopimukseen. Sopimuksen myötä asuntokaavoitusta lisätään vuosina 2016–2019 noin 25 prosenttia verrattuna voimassa olevaan maankäyttöä, asumista ja liikennettä (MAL) koskevan aiesopimuksen tavoitetasoon.

Sopimuksen avulla puretaan metropolialueen kehityksen pahinta pullonkaulaa, kohtuuhintaisten asuntojen puutetta. Samalla toteutetaan metropolialueen ja koko maan kannalta tärkeitä liikenneyhteyksiä ja edistetään investointeja metropolialueelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suunnittelijat pystyvät käynnistämään nopeasti kaavoitustöitä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat