Kokeile kuukausi maksutta

Ikkunaremontti voi olla talvella jopa helpompaa kuin kesällä

Aluepäällikkö Arto Paalanen Alavus Ikkunoilta kannustaa taloyhtiöitä remontoimaan ikkunoita talvella. Alennuksia ei luvata, mutta työn tekeminen on talvella jopa helpompaa kuin kesällä.

Aluepäällikkö Arto Paalanen Alavus Ikkunoilta kannustaa taloyhtiöitä remontoimaan ikkunoita talvella. Alennuksia ei luvata, mutta työn tekeminen on talvella jopa helpompaa kuin kesällä.

Paalasen mukaan ikkunoiden asennuskapasiteettia on saatavissa talvella paremmin kuin kesällä. Myös toimitusaika on talvella lyhyempi. Paalasen karkean arvion mukaan toimitusaika on talvella noin kuukausi, kun se voi kesällä sesonkiaikana olla jopa pari kuukautta.

Ikkunateollisuus ei kuitenkaan lupaa alennusta talviasennuksista, vaikka se itse hyötyy, jos tuotanto nykyistä tasaisemmin ympäri vuoden.

”Alennukset ovat ikkunatoimittajista riippuvaisia”, Paalanen sanoo. Vastauksesta voi kuitenkin päätellä, että alennuksia kannattaa kuitenkin talvikaudella kysellä.

Taloyhtiöt saavat myös ikkunaremontin lämmityskustannuksiin tuoman säästön nopeammin hyödykseen, jos työn tekemistä ei lykätä seuraavaan kesään.

Ikkunaremontit vähenevät talvella

Talvella tehty ikkunaremontti antaa joustavuutta kesän julkisivuremonttiin. Kahden erilaisen remontin aikatauluja ei tarvitse sovittaa yhteen, ja työmaatekniikka toimii paremmin. Ikkunat uusitaan nostimilta, mutta julkisivuremontti tehdään telineiltä. Työturvallisuusriskikin pienenee, kun työmaalla häärii vähemmän porukkaa. Pakkaskautena maa on jäässä, jolloin nurmikkoalueiden korjaukset jäävät nostimia käytettäessä pieniksi.

Ikkunateollisuuden volyymi putoaa Alavus Ikkunoiden ja Lammin Ikkunoiden mukaan talvella noin kolmanneksen. Kerrostalosaneerauksissa volyymi on tasaista ympäri vuoden, mutta pientalokorjausten määrä notkahtaa talvella.

Alavus valmistaa ikkunoita kesällä kahdessa ja talvella yhdessä vuorossa.

Talviaikaan toteutettu ikkunaremontti ei juuri poikkea teknisesti kesäaikaan tehdystä työstä. Tärkein ero on, että talvella on käytettävä aina talvieristevaahtoa. Yli 20 asteen pakkasilla ikkuna-asennuksia ei voi tehdä. Jos ikkunaremontti edellyttää viimeistelymaalauksia, ne on jätettävä keväälle, jotta lämpötila on ympäri vuorokauden yli +5 astetta.

Korjata vai vaihtaa?

Skaala Ikkunat ja Ovet Oy:n toimitusjohtaja Jari Punkarin mukaan tämän päivän ikkuna on hitech-tuote, jonka lämmöneristys- ja monet muut ominaisuudet ovat ihan eri luokkaa vanhoihin ikkunoihin verrattuna. Punkarin mukaan ikkunoiden kunnostaminen tulee  uusimista kalliimmaksi.

Asumismukavuus on keskeinen syy ikkunaremonttiin. Se myös luo kuvan hoidetusta taloyhtiöstä.

Ikkunaremontti on kestoltaan lyhyt. Punkarin mukaan huoneistokohtainen työaika on noin kaksi työpäivää.

Hän muistuttaa taloyhtiöitä, että laatua saa suunnitelmallisella korjaustoiminnalla. Kuntoarviossa kannattaa ottaa huomioon ikkunoiden helppo käytettävyys, ääneneristävyys, auringonsuoja ja energiansäästö. Hankesuunnitteluun on hyvä varata vähintään kuusi kuukautta ja toteutukseen yhtä pitkä aika.

Ikkunaremontilla on myös vaikutusta talon energialuokkaan ja sitä kautta myös asunnon arvoon. Energiansäästössä ikkunaremontin takaisinmaksuaika on Punkarin mukaan 7–15 vuotta.
Asukkaiden informointi on Punkarin mukaan tärkeintä ja malliasennus on suositeltavaa. Ikkunaremonttiin riittää yleensä toimenpidelupa, jos julkisivua ei muuteta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ikkunaremontti voi olla talvella jopa helpompaa kuin kesällä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat