Kokeile kuukausi maksutta

Maarakennusalan kustannukset nousivat 0,8 prosenttia vuodentakaisesta

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset nousivat 0,8 prosenttia vuoden 2013 syyskuusta vuoden 2014 syyskuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin pohjarakenteiden -1,8 prosentista betonirakenteiden 3,0 prosenttiin.

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset nousivat 0,8 prosenttia vuoden 2013 syyskuusta vuoden 2014 syyskuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin pohjarakenteiden -1,8 prosentista betonirakenteiden 3,0 prosenttiin.

Kokonaisindeksin nousuun vaikuttivat erityisesti työvoimakustannusten sekä maa- ja kiviainesten kallistuminen vuoden aikana. Kustannusten nousua hillitsi muun muassa polttoaineiden ja energian sekä bitumin halpeneminen.

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan konekustannukset laskivat 0,1 prosenttia vuoden 2013 syyskuusta vuoden 2014 syyskuuhun. Maarakennuskoneiden kustannukset laskivat 0,4 prosenttia ja hoito- ja kunnossapitokoneiden kustannukset nousivat 0,3 prosenttia. Ajoneuvonostureiden kustannukset laskivat 0,6 prosenttia.

Kustannuksia laskivat polttoaineiden halpeneminen sekä korkokustannusten aleneminen vuoden aikana.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannukset nousivat 0,8 prosenttia vuodentakaisesta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat