Kokeile kuukausi maksutta

Tältä näyttää rakentamisen suhdannekuva

Rakennuslupia myönnettiin elokuussa 8,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakennuksissa laskua oli kuutioissa mitattuna 12,5 prosenttia ja muussa rakentamisessa 6,1 prosenttia. Uudisrakentamisen volyymi väheni 11 prosenttia. Katso tästä miltä näyttää koko rakentamisen suhdannekuva elokuussa 2014.

Rakennuslupia myönnettiin elokuussa 8,5 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinrakennuksissa laskua oli kuutioissa mitattuna 12,5 prosenttia ja muussa rakentamisessa 6,1 prosenttia. Uudisrakentamisen volyymi väheni 11 prosenttia. Katso tästä miltä näyttää koko rakentamisen suhdannekuva elokuussa 2014.

Teollisuusyritysten luottamusindikaattori koheni hieman lokakuussa. Suhdannekuvassa ei EK:n mukaan kuitenkaan ole tapahtunut oleellista käännettä parempaan.

Rakentamisen luottamusindikaattorin saldoluku oli lokakuussa -29, kun se syyskuussa oli -34. Pitkän aikavälin keskiarvo on -7. Luottamusindikaattori oli yksi EU-maiden heikoimmista. Tilauskanta pysyi niukkana. Henkilöstön ennustetaan vähenevän, vaikka normaali kausivaihtelu huomioitaisiinkin.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tältä näyttää rakentamisen suhdannekuva”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat