Kokeile kuukausi maksutta

VTT:n irtisanomiset kohdistuvat myös rakentamiseen

Valtiokaan ei ole enää turvallinen työnantaja rakentajille. VTT ilmoitti jo isoista irtisanomista, mutta niiden kohdistumisesta rakentamiseen ei vielä kerrottu. Ely-keskuksiin on tulossa vielä isommat irtisanomiset. Rakennusalan kannalta ikävää on, että irtisanomiset kohdistuvat korkeasti koulutettuihin ja moni kokenut tutkija työnnetään eläkkeelle.

Valtiokaan ei ole enää turvallinen työnantaja rakentajille. VTT ilmoitti jo isoista irtisanomista, mutta niiden kohdistumisesta rakentamiseen ei vielä kerrottu. Ely-keskuksiin on tulossa vielä isommat irtisanomiset. Rakennusalan kannalta ikävää on, että irtisanomiset kohdistuvat korkeasti koulutettuihin ja moni kokenut tutkija työnnetään eläkkeelle.
Kuuntele juttu

VTT:n työntekijämäärä vähenee noin 335 henkilöllä. Irtisanottavien määrä on noin 250 henkilöä. Eläkkeelle on jäämässä lähes 60 henkilöä ja määräaikaisuuksia päättymässä 25. Turussa, Lappeenrannassa, Kajaanissa ja Raahessa toimipiste lakkaa.

Irtisanomisten syynä on se, että kotimaisten yritysasiakkuuksien t&k-tilaukset ovat alentuneet selvästi tänä vuonna ja merkittävästi jo aiempina vuosina. Myös VTT:n saama kansallinen julkinen t&k-rahoitus on laskenut tänä vuonna merkittävästi ja lasku jatkuu tulevina vuosina. Tämä on heijastunut VTT:n talouteen. Rahoitus- ja markkinatilanne pakottaa sopeuttamiseen sekä toiminnan volyymin että kustannusten suhteen.

Varsinaiset irtisanomiset tehdään ensi viikon aikana, jolloin vasta tiedetään missä määrin ne kohdistuvat esimerkiksi rakentamiseen. Ainakaan toistaiseksi VTT ei ole kertonut, miten tutkimuspainotukset muuttuvat. Pelkona on, että rakentamisessakin ulkopuolinen tutkimusrahoitus on taantuman myötä vähentynyt niin paljon, että se näkyy isoina irtisanomisina.

Myös ely-keskukset irtisanovat

Myös ely-keskukset ovat irtisanomassa väkeä ja osa tästäkin kohdistuu rakennusalaan. Vähennystarpeeksi ely-keskuksissa ja työ- ja elinkeinoministeriössä on 700 henkilötyövuotta, joista 20 on ministeriössä. Hallituksen säästöpäätökset ja EU:n rakennerahoituksen teknisen tuen vähennys ovat syynä irtisanomisiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “VTT:n irtisanomiset kohdistuvat myös rakentamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat