Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen avoimet työpaikat vähenivät reippaasti

Rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä supistui kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä yli kolmasosan viime vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna. Vielä toisella vuosineljänneksellä rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä oli säilynyt samana kuin vuotta aiemmin. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimien työpaikkojen tilastoista.

Rakentamisessa oli Tilastokeskuksen mukaan kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä noin 1 200 avointa työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli noin 1 900. Työpaikkojen määrä laski noin 37 prosentilla.

Tilastokeskuksen mukaan avoimien työpaikkojen määrä väheni yleensäkin selvästi vuoden takaisesta. Vuoden 2014 kolmannella neljänneksellä eri aloilla oli avoimena yhteensä 20 500 työpaikkaa, joka on 13 vähemmän kuin vuosi sitten.

Tilastokeskus on kerännyt tietoa avoimista työpaikoista neljännesvuosittain vuodesta 2002 alkaen. Kysely osoitetaan yksityisen ja julkisen sektorin toimipaikkojen rekrytoinneista vastaaville henkilöille. Tiedonantaja vastaa kyselyyn joko verkkolomakkeella tai puhelinhaastattelulla. Tiedonkeruussa on mukana 2 500 eri toimipaikkaa joka vuosineljänneksellä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakentamisen avoimet työpaikat vähenivät reippaasti”

  1. Jos katsoo kuvaa, niin tuota menoa syntyy uusia työpaikkoja!
    Toivottavasti seuraavat noudattavat parempaa työturvallisuutta!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat