Kokeile kuukausi maksutta

Sinnemäki valittiin Helsingin rakentamisesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi

Vihreiden kansanedustaja Anni Sinnemäki valittiin eilen on valittu Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi. Pestissään Sinnemäki vastaa Helsingin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta.

Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi Sinnemäen tehtävään äänin 49–34. Vastaehdokas oli nykyinen apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä.

Anni Sinnemäki haluaa Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi

Sinnemäen kausi alkaa tammikuun puolivälissä ja kestää kesään 2017 saakka. Kausi on tavallista lyhyempi, koska kaupungin johtamisjärjestelmää saatetaan uudistaa.

Apulaiskaupunginjohtajalle maksetaan 12 263 euron kuukausipalkkaa.

41-vuotias Sinnemäki on ollut Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2005. Hän toimi työministerinä vuosina 2009–2011. Koulutukseltaan hän on humanististen tieteiden kandidaatti.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Sinnemäki valittiin Helsingin rakentamisesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi”

  1. Siinä se pätevin valittiin….kyllä tätä maata käy sääliksi kun valtaapitäviä katsoo.vain oma etu ja poliittiset lehmänkaupat ratkaisevat.kansalla on vain maksajan osa.

  2. Säälittävää touhua vihreiltä. Ensi puolueen sisällä pätevä mies, Osmo Soininvaara, syrjäytettiin epäpätevällä naisella, sitten tämä epäpätevä nainen syrjäytti lopullisessa valinnassa kokeneen kaupunkisuunnittelun diplomi-insinöörin. Vihreiden käsitys teknisen toimen apulaiskaupunginjohtajan tehtävistä on se, että niitä voi hoitaa epäpätevä humanisti ja yhtä epäpätevä psykologi. Kaikkein typerintä oli, että kykypuolue kokoomus hyväksyi tämän. Puolueiden vallan korostaminen oli sille tärkeämpää kuin kuntalaisten etu.

    Saa nähdä miten Espoossa käy kun maan pätevin teknisen toimen johtaja Olavi Louko jää eläkkeelle. Löytyisikö sille paikalle sopivaa vihreää naista?

  3. Sinnemäen ensi kommentit Helsingin kehittämisestä ovat kuin suoraan yleiskaavaehdotuksesta. Maankäytöstä ja kiinteistötoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan tärkein lähiajan haaste on, miten saadaan aikaan kohtuuhintaista asumista Helsinkiin. Kohtuuhintaisuus tarkoittaa sitä, että täällä pystyvät asumaan myös palveluaammateissa työtä tekevät, ei vain isotuloisten eliitti. Urbaaneja palveluita ei synny, jos helsinkiläisille ei jää käyttörahaa asumisen ja muiden pakosllisten menojen jälkeen.

  4. Anni: Nyt vaan toimeksi. Näytä, että kyllä vihreäkin pystyy muuhunkin, kuin ekologiseen haihatteluun. Kaavoitus Helsingissä uusiksi, autopaikkavaateisiin järkeä, kaupunkikuvaneuvottelukuntaan kustannustietoisia päättäjiä, kaupungin tonttimyyntiin alennuspäivät.

  5. Tehdään mitä tahansa, niin Helsinki on kokoajan yhä sietämättömämpi paikka asua, elää ja toimia. Keskustatunnelin hautamisesta se alkoi…
    Onneksi kaikki menee nettiin ja työt voi tehdä etänä, joten ei mitään asiaa oikeastaan enää minnekkään.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat