Kokeile kuukausi maksutta

Päällysteet halpenivat 10 prosenttia

Päällystyskustannukset laskivat viimeksi kuluneen vuoden aikana 10 prosenttia.

Päällystyskustannukset laskivat viimeksi kuluneen vuoden aikana 10 prosenttia.

Tilastokeskuksen mukaan maarakennusalan kustannukset laskivat kokonaisuudessaan 1,5 prosenttia vuoden 2013 joulukuusta vuoden 2014 joulukuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin päällysteiden -10,0 prosentista betonirakenteiden 1,6 prosenttiin.

Kokonaisindeksin laskuun joulukuussa vaikutti erityisesti bitumin sekä polttoaineiden ja energian halpeneminen viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Maa- ja kiviaineksien kallistuminen hidasti kustannusten laskua.

Maarakennusalan konekustannukset laskivat 2,2 prosenttia vuoden 2013 joulukuusta vuoden 2014 joulukuuhun. Maarakennuskoneiden kustannukset laskivat 2,5 prosenttia ja hoito- ja kunnossapitokoneiden kustannukset 1,7 prosenttia. Ajoneuvonostureiden kustannukset laskivat 2,6 prosenttia.

Kokonaisindeksin laskuun vaikutti polttoaineiden halpeneminen vuoden aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Päällysteet halpenivat 10 prosenttia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat