Tuleva lakimuutos on lisännyt LKV-välittäjäkokeiden suosiota

Kiinnostus välittäjäkokeita kohtaan on selvästi lisääntynyt ja Keskuskauppakamari on päättänyt järjestää vuonna 2015 kolme koetilaisuutta kahden sijasta.

 

Kiinnostus välittäjäkokeita kohtaan on selvästi lisääntynyt ja Keskuskauppakamari on päättänyt järjestää vuonna 2015 kolme koetilaisuutta kahden sijasta.  

Ylimääräisellä koetilaisuudella halutaan lisätä uusien tutkintokokelaiden mahdollisuuksia suorittaa koe hyväksytysti ennen vuoden 2016 alusta voimaan astuvaa lakimuutosta.

“Vain Keskuskauppakamarin välittäjäkokeen hyväksytysti suorittaneet henkilöt saavat käyttää LKV-nimikettä. Kokeiden suosio on kasvanut viime vuosina. Yhtenä syynä on välitystoimintaa koskeva lakimuutos, joka on jo johtanut siihen, että yhä useammat välittäjät suorittavat ammattipätevyyttä osoittavan kokeen”, Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen kertoo.

Vuonna 2016 voimaan astuva lakimuutos edellyttää, että jokaisen välitysliikkeen välittäjistä vähintään puolella on oltava välittäjäkokeessa osoitettu ammatillinen pätevyys.

“Aiemmin on riittänyt, että LKV-pätevyys on vähintään yhdellä välittäjäliikkeessä toimivalla välittäjällä”, Turunen sanoo.

“Lakimuutoksen tavoitteena on parantaa välityspalveluiden laatua ja lisätä asiakkaiden luottamusta välittäjiä kohtaan.”

Keskuskauppakamarin järjestämän LKV- eli laillistettu kiinteistönvälittäjä –kokeen suoritti marraskuussa 537 kokelasta, joista 205 (38 %) läpäisi kokeen hyväksytysti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tuleva lakimuutos on lisännyt LKV-välittäjäkokeiden suosiota”

Vastaa