Kokeile kuukausi maksutta

Konkurssien määrä ennallaan rakennusalalla

Rakennusalalla pantiin Tilastokeskuksen mukaan tammikuussa vireille 66 konkurssia, mikä on yhtä monta konkurssia kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Rakennusalalla pantiin Tilastokeskuksen mukaan tammikuussa vireille 66 konkurssia, mikä on yhtä monta konkurssia kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilöstöä alalla konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kuitenkin 110 henkilöä eli 45,1 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan konkurssien määrä väheni neljänneksellä tammikuussa 2015. Vuoden alussa pantiin vireille 234 konkurssia, mikä on 81 konkurssia ja 25,7 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Konkurssien määrä väheni teollisuuden ja kaivostoiminnan, kaupan, kuljetuksen ja varastoinnin, majoitus- ja ravitsemustoiminnan sekä muiden palveluiden päätoimialoilla. Lukumääräisesti eniten konkurssit vähenivät kaupan päätoimialalla.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi tammikuussa maa-, metsä- ja kalataloudessa. Alalla pantiin vireille kahdeksan konkurssia, mikä on 33,3 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä ja luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan konkurssiin ”menemistä” sanan varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Konkurssien määrä ennallaan rakennusalalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat