Olympiastadionin uudistushanke varmistui

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 11. helmikuuta pitämässään kokouksessa Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushankkeen hankesuunnitelman sekä kaupungin ja Suomen valtion välisen yhteistyösopimuksen. Valtuuston päätös varmisti hankkeen toteutumisen.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi 11. helmikuuta pitämässään kokouksessa Olympiastadionin uudistamis- ja perusparannushankkeen hankesuunnitelman sekä kaupungin ja Suomen valtion välisen yhteistyösopimuksen. Valtuuston päätös varmisti hankkeen toteutumisen.

Olympiastadionin perusparannushankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 209 miljoonaa euroa. Kaupungin ja valtion yhteistyösopimuksen mukaan molemmat osapuolet osallistuvat hankkeen kustannuksiin yhtä suurella osuudella.

Olympiastadionin uudistyöt käynnistyvät tammikuussa 2016, ja uudistettu stadion avautuu keväällä 2019.

Stadion-säätiön mukaan paras vertailukohta Olympiastadionin uudistamiselle löytyy Berliinistä, missä vuoden 1936 olympialaisiin rakennettu stadion uudistettiin nykyaikaiset vaatimukset täyttäväksi urheilupyhätöksi. Berliinissä järjestettiin suurremontin jälkeen muun muassa 2009 yleisurheilun MM-kisat sekä vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen otteluita finaali mukaan lukien.

”Eurooppalaisia olympiastadioneita on uudistettu monin eri tavoin. Kun vertasimme erilaisia toteutustapoja, Berliinin stadionin remontointi miellytti eniten. Ainutlaatuinen arkkitehtuuri ja design on yhdistetty oivaltavalla tavalla monikäyttöisyyteen”, Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olympiastadionin uudistushanke varmistui”

Vastaa