Kokeile kuukausi maksutta

Varte rakentaa Lappeenrannan Rakuuna-korttelin

Kesko, Varte Oy ja VVO-yhtymä Oyj allekirjoittivat 26.2.2015 KVR-urakkasopimukset Lappeenrannan keskustaan torin laidalle rakennettavasta Rakuuna-korttelista. Hankkeen rakentaminen käynnistyy huhtikuussa.

Kesko, Varte Oy ja VVO-yhtymä Oyj allekirjoittivat 26.2.2015 KVR-urakkasopimukset Lappeenrannan keskustaan torin laidalle rakennettavasta Rakuuna-korttelista. Hankkeen rakentaminen käynnistyy huhtikuussa.

Tontille rakennetaan kiinteistökokonaisuus, jossa on katutasossa sijaitsevan liikekerroksen lisäksi kaksi maanalaista pysäköintikerrosta. Liikekerroksen yläpuolelle nousee kaksi kerrostaloa. Maan päälle kerroksia tulee kaikkiaan kuusi.

K-supermarketille katutasoon tulevat tilat kasvavat nykyisestä noin 2 500 neliöön. Kaupan asiakkaiden käyttöön tulee yli 70 autopaikkaa suoraan kaupan alapuolella olevaan parkkihalliin, josta on helppo kulkuyhteys sisälle kauppaan. Asukkaiden käyttöön autopaikkoja tulee alimpaan kerrokseen noin 60 kappaletta, josta on pääsy hissillä suoraan omaan kerrokseen.

Rakuunan rakentaminen päästään aloittamaan huhtikuun alussa purkutöillä, kun tontilla sijaitseva nykyinen K-supermarket Rakuuna sulkee ovensa maaliskuun lopussa.

”Tavoitteenamme on saada K-supermarketin myymälätilat valmiiksi loppuvuodesta 2016. Asunnot valmistuvat vuoden 2017 alussa”, Varte Oy:n toimitusjohtaja Heikki Koho kertoo.

K-supermarketin lisäksi Rakuunan kortteliin tulee yhteensä 106 uutta asuntoa. As Oy Rakuunaheikkiin tulee 54 omistusasuntoa, jotka ovat Varte Oy:n omaa asuntotuotantoa.  Loput 52 asuntoa ovat VVO-yhtymä Oyj:n vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja.

Rakennuskokonaisuuden bruttoala on runsaat 15 000 neliötä ja rakennustilavuus yli 54 000 kuutiota.

”Asuntojen kokonaispinta-ala tulee olemaan yhteensä yli 5 000 neliötä.  Asuntojen keskikoko on alle 50 neliötä”, Koho kertoo.

Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 30 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varte rakentaa Lappeenrannan Rakuuna-korttelin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat