Kokeile kuukausi maksutta

Kuluttajien asunnonostoaikeet kohentuneet

Kuluttajien luottamus talouteen on vahvistunut maaliskuussa jälleen hieman. Samaan aikaan myös kuluttajien asunnonostoaikeet ovat kohentuneet. Tiedot selviävät Tilastokeskuksen kuluttajien luottamusindikaattorista.

Kotitalouksista 6,8 prosenttia ilmoittaa aikovansa ostaa uuden asunnon 12 kuukauden sisällä. Helmikuussa 2015 osuus oli 4,4 prosenttia ja vuosi sitten maaliskuussa 5,6 prosenttia. Vuodesta 1995 tehdyn barometrin keskiarvolukema on 7,0 prosenttia ja kaikkien aikojen alin lukema 4,1.

Sen sijaan asuntojen peruskorjausaikeet ovat painuneet hieman kuukautta aiemmasta. Tuoreen kyselyn vastaajista 18,0 prosenttia aikoo peruskorjata asuntoaan vuoden sisällä. Helmikuussa lukema oli 18,8 prosenttia ja vuosi sitten maaliskuussa 21,3 prosenttia. Barometrin keskiarvolukema on 18,8 prosenttia.

Kuluttajien luottamus talouteen jo lähes keskimääräistä tasoa

Kuluttajien luottamusindikaattori on noussut kuluvan vuoden maaliskuussa lukemaan 11,2, kun se oli helmikuussa 10,6 ja tammikuussa 6,0. Maaliskuussa 2014 luottamusindikaattori oli lukemassa 8,5. Pitkän aikavälin keskiarvo on 11,8. Kuluttajien luottamusindikaattori on ollut yhtämittaisessa nousussa viime alkusyksystä.

Kuluttajien luottamusindikaattorin neljässä osatekijässä ei ole maaliskuussa tapahtunut merkittävää muutosta helmikuuhun verrattuna.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kuluttajabarometriin, jota varten haastateltiin helmikuussa 1 350 Suomessa asuvaa henkilöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuluttajien asunnonostoaikeet kohentuneet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat