Rakentamisen luottamus vahvistui edelleen huhtikuussa

Rakentamisen luottamus on vahvistunut edelleen huhtikuussa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuva rakentamisen luottamusindikaattori jää silti yhä alle pitkäaikaisen keskiarvon.

Rakentamisen yleinen suhdannekuva on edelleen varsin vaisu. Rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -17, kun maaliskuun tarkistettu lukema oli -22. Pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Rakennusyritykset kuvaavat tilauskantansa olevan yhä selvästi alle normaalin. Alan yritysten tilauskannan huhtikuun kausitasoitettu saldoluku on -20, kun se oli maaliskuussa -22. Pitkän aikavälin keskiarvo on -15.

Kausitasoitetuilla luvuilla mitatun henkilöstömäärän ennustetaan vähenevän jonkin verran lähikuukausina. Henkilöstöodotusten saldoluku on huhtikuussa -15, kun se oli maaliskuussa -22. Pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomen luottamus EU:n keskitasoa heikompi

Suomen rakennusyritysten luottamusindikaattori oli maaliskuussa EU-maiden keskitasoa heikompi. EU-maiden joukossa oli vain neljä maata, joissa alan luottamus oli Suomea kehnompi. Perää pitivät Ranska ja Kypros.

Parhaimmat rakennusalan näkymät olivat Luxemburgissa ja Saksassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus vahvistui edelleen huhtikuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi