Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen luottamus vahvistui edelleen huhtikuussa

Rakentamisen luottamus on vahvistunut edelleen huhtikuussa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kuukausittaiseen suhdannetiedusteluun perustuva rakentamisen luottamusindikaattori jää silti yhä alle pitkäaikaisen keskiarvon.

Rakentamisen yleinen suhdannekuva on edelleen varsin vaisu. Rakentamisen luottamusindikaattorin uusin kausitasoitettu saldoluku on -17, kun maaliskuun tarkistettu lukema oli -22. Pitkän aikavälin keskiarvo on -8.

Rakennusyritykset kuvaavat tilauskantansa olevan yhä selvästi alle normaalin. Alan yritysten tilauskannan huhtikuun kausitasoitettu saldoluku on -20, kun se oli maaliskuussa -22. Pitkän aikavälin keskiarvo on -15.

Kausitasoitetuilla luvuilla mitatun henkilöstömäärän ennustetaan vähenevän jonkin verran lähikuukausina. Henkilöstöodotusten saldoluku on huhtikuussa -15, kun se oli maaliskuussa -22. Pitkän aikavälin keskiarvo on 0.

Suomen luottamus EU:n keskitasoa heikompi

Suomen rakennusyritysten luottamusindikaattori oli maaliskuussa EU-maiden keskitasoa heikompi. EU-maiden joukossa oli vain neljä maata, joissa alan luottamus oli Suomea kehnompi. Perää pitivät Ranska ja Kypros.

Parhaimmat rakennusalan näkymät olivat Luxemburgissa ja Saksassa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen luottamus vahvistui edelleen huhtikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat