Kokeile kuukausi maksutta

Sähköistysala huolissaan amatöörien pihasähköistä

Sähköistysala on huolissaan vettä valuvista ulkopistokkeista, jouluvalojen jäljiltä maassa matelevista haurastuneista sähköjohdoista ja itse viritetyistä pistokkeista.

 

Ammattitaitoisista sähköasentajista on ylitarjontaa Kainuussa, mutta pulaa Uudellamaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla.
Kuuntele juttu

Sähköistysalan mukaan kansalaiset eivät ymmärrä ulkotiloissa käytettävien laitteiden sähköturvallisuudesta riittävästi.

Sähköistysalan yhteinen Sähkötreffit.fi -palvelu muistuttaa tiedotteessaan, että myös ulkotiloissa käytettävien sähkölaitteiden tulee täyttää standardin mukaiset turvallisuusnormit.

Sähkölaitteiden on aina oltava joko suojaeristettyjä, suojamaadoitettuja tai suojajännitteellä toimivia. Pihalla kotelointien pitää olla tiiviitä, ettei niiden sisään pääse vettä. Vikavirtasuojakytkin tuo lisäturvaa ulkopistorasioissa. Se voidaan asentaa paitsi sähkökeskukseen myös yksittäisen pistorasian yhteyteen.

Lisää huomiota halutaan myös sille, että vain pätevyysvaatimukset täyttävä, koulutettu sähkömies saa tehdä sähköasennuksia.

Sähkö on väärin käsiteltynä hengenvaarallista, eikä sähköistyksiä siksi kannata eikä lain mukaan saakaan ryhtyä itse virittelemään. Vain muutaman erikseen määritellyn asian kuten sulakkeiden, lampun ja pistotulpan vaihdon sekä yksivaiheisen jatkojohdon voi tehdä itse.

Sähkön aiheuttamaa vaara on vaikea havaita ja vahinko tulee yleensä aina ennalta arvaamatta. Asennustyöt saa tehdä ainoastaan ammattitaitoinen sähköasentaja.

Sähkötreffit.fi -palvelusta löytyy hankijan lähialueen sähköammattilaiset. Tavoitteena on parantaa kotien energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja sähköturvallisuutta.

Sähkötreffit-palvelun tuottavat Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry, Sähköturvallisuuden Edistämiskeskus STEK ry, Sähköteknisen Kaupan Liitto ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Sähkösuunnittelijat NSS ry.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sähköistysala huolissaan amatöörien pihasähköistä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat