IS: Vantaan Nikulainen jäi kiinni rattijuopumuksesta ennen irtisanoutumistaan

Vantaan entinen apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen jäi kiinni rattijuopumuksesta ja ylinopeudesta vain 12 päivää ennen yllätysirtisanoutumistaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Vantaan entinen apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen jäi kiinni rattijuopumuksesta ja ylinopeudesta vain 12 päivää ennen yllätysirtisanoutumistaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Vantaan käräjäoikeuden tuomion mukaan Nikulainen ajoi henkilöautoa Valkoisenlähteentiellä aamulla 27. helmikuuta nautittuaan alkoholia niin, että hänellä oli ajon jälkeen ollut 0,48 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa. Nikulaisen nopeus oli 58 kilometriä tunnissa, kun suurin sallittu nopeus kyseisessä paikassa on 40 kilometriä tunnissa.

Rattijuopumuksen raja on 0,5 promillen alkoholipitoisuus veressä tai 0,22 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillen alkoholipitoisuus veressä tai 0,53 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa.

Vantaan käräjäoikeus tuomitsi Nikulaisen rattijuopumuksesta ja liikennerikkomuksesta 70 päiväsakkoon sekä väliaikaiseen ajokieltoon, joka päättyi 27. heinäkuuta. Sakkorangaistuksen suuruus oli 420 euroa.

Nikulainen irtisanoutui apulaiskaupunginjohtajan tehtävistä 10. maaliskuuta. Viikkoa myöhemmin hän kertoi siirtyvänsä perustamaan vuokra-asuntoihin sijoittavaa uutta kiinteistörahastoa yhdessä sijoittajien kanssa.

Ennen Vantaan kaupungin apulaisjohtajan tehtävää Nikulainen työskenteli rakennusyhtiö SRV:n johtajana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “IS: Vantaan Nikulainen jäi kiinni rattijuopumuksesta ennen irtisanoutumistaan”

Vastaa