Kokeile kuukausi maksutta

Savonlinna rakennuttaa koulun leasing-rahoituksella

Savonlinna rakennuttaa Nojanmaan koulun Kuntarahoituksen leasing-rahoituksella. Kohteen urakoi Skanska.

Savonlinna rakennuttaa Nojanmaan koulun Kuntarahoituksen leasing-rahoituksella. Kohteen urakoi Skanska.

Urakkakokonaisuus pitää sisällään uuden koulun rakentamisen, vanhan liikuntasalin peruskorjauksen sekä pahoista kosteusvaurioista kärsivän vanhan koulurakennuksen purkamisen. Savonlinnan kaupunki on tehnyt urakkasopimuksen Skanskan kanssa elokuun alussa. Työt alkavat vielä elokuun aikana.

Leasing-sopimuksen mukaan Savonlinnan kaupunki maksaa koulukiinteistöstä vuokraa ensin 25 vuotta, minkä jälkeen se voi lunastaa kiinteistön jäännösarvohinnalla. Kuntarahoituksen rahoituspäällikkö Daniel Erikssonin mukaan leasing on suomalaisille kunnille vielä melko uusi tapa rahoittaa kiinteistöinvestointeja, mutta se yleistyy nopeasti.

”Leasing on nykyisin hinnaltaan hyvin kilpailukykyinen vaihtoehto muille rahoitusmuodoille”, Eriksson kertoo.

Ennen rakennustöiden aloittamista puretaan uuden koulun tieltä vanha pienehkö uimahalliosa, jonka jälkeen rakennetaan uusi koulurakennus nykyisen koulun viereen. Uuden koulun valmistuttua ja kevätlukukauden 2016 päätyttyä puretaan vanha koulu, saneerataan voimistelusali ja viimeistellään piha-alueet pelikenttineen.

Urakan sisäpuoliset osat valmistuvat kesäkuun 2016 loppuun mennessä ja ulkopuoliset osat ovat valmiina viimeistään lokakuun 2016 lopussa. Kohteen bruttopinta-ala on 3 100 neliötä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Savonlinna rakennuttaa koulun leasing-rahoituksella”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat