Kokeile kuukausi maksutta

Sievitalo rakentaa Tampereelle lähes 10 000 neliön pientaloalueen

Pohjanmaalainen Sievitalo Oy rakentaa Tampereen Niemenrantaan vuosien 2016–2017 aikana yhteensä yli 70 asunnon pientaloalueen.

Kaikkiaan lähes 10 000 neliön valmiiksi kaavoitetut tontit Sievitalo on ostanut YIT Rakennus Oy:ltä. Alueen tonttikaupan sopimukset on nyt allekirjoitettu. Alueella sijaitseville kolmelle tontille on kaavoitettu rakennusoikeutta pientaloille yhteensä 3200 kerrosalaneliömetriä.

Sievitalo käynnistää rakentamistyön viimeistään ensi vuoden alussa Matilda Niemen kujalla sijaitsevalla kahdella vierekkäisellä tontilla. Näille, yhteensä noin 2000 kerrosalaneliötä käsittäville tonteille rakennetaan yhteensä 48 asuntoa, joista 40 on luhtitaloyksiöitä, 4 luhtitalokaksioita ja 4 paritaloasuntoja.

Tonteille nousee neljä luhtitaloa ja kaksi paritaloa, joiden arkkitehtisuunnittelijaksi on valittu tamperelainen Arkkitehtitoimisto Neva Oy.

Seuraavaksi Sievitalo käynnistää Niemenrannan Matilda Niemen kadulla sijaitsevan, rakennusoikeudeltaan 1200 kerrosalaneliön rakentaminen. Tämän tontin arkkitehtisuunnittelusta vastaa tamperelainen Arkkitehtitoimisto Puusta Innovations Oy.

Sievitalon ensimmäinen kohde Tampereella

Näsijärven kupeessa, kahdeksan kilometrin päässä keskustasta ja kilometrin päässä Lielahden palveluista sijaitsevan Niemenrannan tontit ovat Sievitalon ensimmäinen kohde Pirkanmaan alueella ja Tampereella. Yhtiö perusti oman toimiston Tampereelle tämän vuoden alussa.

”Viimeistään ensi vuonna käynnistyvä Niemenrannan pientaloalueen rakentaminen on tärkeä osa kasvustrategiaamme. Niemenrannan asuntomme ovat täyden palvelun asunto-osakeyhtiöitä, jotka tarjoavat kodin lisäksi myös ympärivuotisen pihanhoidon ja kiinteistöhuollon sekä muita palveluita. Näin asukkaan ei tarvitse huolehtia vaikkapa lumitöistä tai nurmikonleikkuusta”, Sievitalo Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Tokola sanoo.

”Etsimme koko ajan myös muita kaavoitettuja 6000–10000 neliön pientalotontteja niin Tampereelta, Pirkanmaalta kuin muualtakin Suomesta. Toivomme, että saisimme myös Tampereen kaupungilta täyden palvelun rakentamiseen soveltuvia tontteja.”

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Sievitalo rakentaa Tampereelle lähes 10 000 neliön pientaloalueen”

  1. Siis palveluiltaan tavanomainen grynderikohde? Mainossyistä asunto-osakeyhtiön ”palvelut” on kuvailtu jotenkin poikkeuksellisen laajaksi ja laadukkaaksi. Sinänsähän taloyhtiön kautta voisi tilata vaikka hautauspalveluita, jos niin sovitaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat