Kokeile kuukausi maksutta

Honkasuon asuinrakentaminen käynnistyy Helsingissä

Helsingin Honkasuon alueen asuntorakentaminen alkaa. Uuden alueen ensimmäiset asunnot rakentaa Uudenmaan Rakennustekniikka Oy, jonka neljä pientaloa valmistuvat Naapuripellontielle keväällä 2016. Talotoimittajana toimii Oy Timber Frame Ltd.

Helsingin Honkasuon alueen asuntorakentaminen alkaa. Uuden alueen ensimmäiset asunnot rakentaa Uudenmaan Rakennustekniikka Oy, jonka neljä pientaloa valmistuvat Naapuripellontielle keväällä 2016. Talotoimittajana toimii Oy Timber Frame Ltd.

Käynnistyvät asuntohankkeet edustavat uutta, massiivipuista ja matalahiilijalanjälkistä talosuunnittelua. Talojen energiankulutus on hyvin matala, ja osa energiasta pyritään tuottamaan uusiutuvalla energialla, muun muassa aurinkokennoilla. Kaikki neljä talohanketta täyttävät alueen asemakaavan edellyttämän matalaenergiarakentamisen tavoitteen.

Toteutettavat kohteet perustuvat Honkasuon ekotehokas kaupunkikylä -tontinvarauskilpailun voittaneeseen kilpailuehdotukseen.

Helsingin suurin puurakentamisalue

Honkasuo on Helsingin suurin uusi puurakentamisalue. Alue sijaitsee Luoteis-Helsingissä, Malminkartanon pohjoisreunassa. Entinen metsä- ja niittyalue muuttuu vuoteen 2020 mennessä 1 600 asukkaan kaupunginosaksi.

Honkasuolle on asemakaavoitettu omakotitaloja, rivitaloja ja pienkerrostaloja, yhteensä noin 60 000 kerrosneliötä. Asuntoja rakennetaan sekä omistus- että vuokra-asuntohankkeisiin. Puurakenteiset talot ovat kaksi-nelikerroksisia, ne maalataan värikkäiksi ja vierekkäisten rakennusten tulee olla erisävyisiä. Honkasuon sydän on Perhosniitty-puisto kaupunkiviljelypalstoineen.

Honkasuon aloitusalueen kadut ja kunnallistekniikka on rakennettu pintojen ja istutusten viimeistelyjä vaille valmiiksi. Kaupunki luovuttaa tontit esirakennettuina ja rakentamiskelpoisina.

Rakennushankkeiden ja asumisen ekologiseen kestävyyteen kiinnitetään Honkasuolla huomiota monin tavoin. Asemakaavassa on annettu määräyksiä matalaenergia- ja puurakentamisesta. Hulevesien eli sade- ja sulamisvesien hallinnassa suositaan luonnonmukaisia viivytysmenetelmiä.

Haapaperhosen aloitusalueelle on laadittu ekokriteeristö, joka ohjaa asuntorakentajia energiatehokkaisiin ja hiilidioksidipäästöjä pienentäviin ratkaisuihin. Kaupunki seuraa ekokriteerien toteutumista usean vuoden ajan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Honkasuon asuinrakentaminen käynnistyy Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat