Kokeile kuukausi maksutta

Räystäsrakenteisiin kiinnitettävä suojakaide voi pettää väärin asennettuna

Työsuojeluviranomainen suosittelee putoamissuojauksessa tarkastamaan räystäsrakenteiden kunnon ja noudattamaan kaidejärjestelmän valmistajan asennusohjeita.

Työsuojeluviranomainen suosittelee putoamissuojauksessa tarkastamaan räystäsrakenteiden kunnon ja noudattamaan kaidejärjestelmän valmistajan asennusohjeita.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen käsittelyssä on ollut tapaus, jossa vesikaton työnaikaisessa putoamissuojauksessa käytetyn tehdasvalmisteisen kaidetolpan kiinnitys petti. Työntekijä putosi kolmen metrin matkan rakennustyömaan pihamaalle. Turma tapahtui toukokuussa.

Työntekijä oli horjahtanut päin räystäälle asennettua suojakaidetta. Työntekijän painosta kaidetolppa irtosi kiinnityskohdastaan. Valmistajan ohjeen mukaan kaidetolpan kiinnityskohta on vahvistettava naulalevyllä.

Työsuojeluviranomaisen havaintojen mukaan yleinen tapa rakennustyömailla on asentaa kaiteet ilman lujuutta lisääviä naulalevyjä. Räystäsrakenteisiin kiinnitettävä suojakaide voi väärin asennettuna pettää ja aiheuttaa vakavia henkilövahinkoja.

Riskit moninkertaistuvat etenkin korjausrakennuskohteissa, kun kaidetolpat kiinnitetään vanhoihin ja osittain huonokuntoisiinkin räystäsrakenteisiin. Tällöin kiinnitysreiän kohdalle kiinnitettävä naulalevykään ei välttämättä takaa suojakaiteen turvallisuutta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Räystäsrakenteisiin kiinnitettävä suojakaide voi pettää väärin asennettuna”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat