Tapiolan Tuulikinsilta-aukion arkkitehtuuri­kilpa ratkesi

Mielikki-paviljonki voitti ideakilpailun, jossa etsittiin uusia ajatuksia Espoon Tapiolan alueelle rakennettavan Tuulikinsillan aukion kehittämiseen. Kilpailutyön olivat tehneet Reetta Aarnio, Laura Kakkola ja Anni Nokkonen. He saivat 1 500 euron stipendin.

Kilpailun voitti Reetta Aarnion, Laura Kakkolan ja Anni Nokkosen suunnitelma Mielikki

LähiTapiolan Kiinteistövarainhoito ja Aalto-yliopisto järjestivät kilpailun yhteistyössä Aallon arkkitehtuurilaitoksen kanssa. Kesäkuussa käynnistyneeseen kilpailuun tuli 18 korkeatasoista suunnitelmaa arkkitehti-, maisema- ja muotoiluopiskelijoilta.

Kilpailun tavoitteena oli löytää ajatuksia kaupunkikeskus Tapiolan Tuulikinsilta-aukion kehittämiseen. Suunnittelussa tuli ottaa huomioon myös eri sidosryhmät ja heidän erikoistarpeensa, alueen historialliset perinteet ja puutarhakaupungin imago.

”Mielikin keskeinen elementti on yksi yhtenäinen puu- ja betonirakenteinen paviljonki, joka jakaa aukion toiminnallisiin osiin. Se kuitenkin myös mahdollistaa läpikulun. Viherkummut elävöittävät aukiotilaa ja yhdistävät sen visuaalisesti laajempaan viherkenttään.  Esityksessä on mietitty hyvin eri tapahtumia ja vuodenaikoja”, professori Antti-Matti Siikala tuomaristosta kuvailee.

Toiselle sijalle kipusi Xiaoyu Chenin ja Vuokko Yli-Jaman ”Be there or be square” ja kolmanneksi Frans Sarasten ja Anna Kontuniemen musiikillinen installaatio ”Soita Ainoa”.

”Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitos tarttui mielellään LähiTapiola Oy:n tarjoamaan yhteistyötarjoukseen. Suunnittelukilpailu on hyvä tapa uusien tekijöiden nousta esiin ja saada kannustusta urallaan. Palkittujen töiden tekijät ovat niin kandidaatti- kuin maisterivaiheen opiskelijoita. Parhaissa ehdotuksissa Tuulikinsillasta muodostuu aktiivinen, selkeästi jäsennelty ulkoalue Tapiolan perinteistä puutarhakaupunkihenkeä kunnioittaen”, Aalto-yliopiston professori Pirjo Sanaksenaho sanoo.

Tuulikinsillan aukion rakennustyöt toteutetaan kauppakeskus AINOAn toisen vaiheen rakentamisen yhteydessä ja aukio valmistuu samaan aikaan AINOAn kanssa keväällä 2017.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tapiolan Tuulikinsilta-aukion arkkitehtuuri­kilpa ratkesi”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi