Kokeile kuukausi maksutta

Kanadassa hyväksytään 12-kerroksiset puukerrostalot

Kanadaan voi suunnitella ja rakentaa jatkossa  jopa 12-kerroksisia puurakenteisia kerrostaloja. Kanadan nykyisten kansallisten rakentamismääräysten taulukkomitoitus mahdollistaa puun käytön vain kuuteen kerrokseen asti.

Kanadaan voi suunnitella ja rakentaa jatkossa  jopa 12-kerroksisia puurakenteisia kerrostaloja. Kanadan nykyisten kansallisten rakentamismääräysten taulukkomitoitus mahdollistaa puun käytön vain kuuteen kerrokseen asti.

Quebecin hallitus on julkaissut oppaan puurakentamisen uusista määräyksistä. Tarpeen oppaalle ovat antaneet puurakentamisen voimakas kasvu ja kiinnostus laajentaa puun käyttöä korkeisiin rakennuksiin.

Quebecin hallituksen oppaan mukaan korkeat rakennukset tulee rakentaa massiivipuusta, kuten liimapuusta, massiivipuulevyistä tai rakenteellisista puukomposiittituotteista. Rankarakenteet katsotaan soveltuvan paremmin käytettäväksi matalammissa, enintään kuusikerroksissa rakennuksissa.

Oppaan nimi on Bâtiments de construction massive en bois d’au plus 12 étages (Construction of Mass Timber Buildings Up to 12 Storeys).

Kanadassa on seurattu tarkkaan puukerrostalorakentamisen eurooppalaista kehitystä ja Kanada haluaa pysyä kehityksessä mukana.

Suomi pitää Puuinfon mukaan perää eurooppalaisessa kehityksessä. Ilman erityisvaatimuksia Suomessa saa rakentaa vain kaksikerroksisia puurunkoisia taloja. Sitä korkeammalta puurakentamiselta Suomi edellyttää muuta Eurooppaa huomattavasti korkeampaa paloturvallisuutta.

Esimerkiksi Sveitsissä voi  puusta rakentaa ilman erityisvaatimuksia 100 metriä korkeita taloja.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kanadassa hyväksytään 12-kerroksiset puukerrostalot”

  1. Kylmä fakta on että täällä puu on kelvannut lähinnä vain valumuottiin, polttopuuksi tai sellunkeittoon.
    Toivottavasti jatkossa saadaan osaamisen taso nykyistä paremmaksi.
    2020 tulee asettamaan valitettavasti lisää uusia haasteita ja varmaan siinä samalla rajoitteita rakenneratkaisuihin.

    Oltiikonhan ministeriöissä mietitty loppuun saakka yhdistelmää 2019 ja 2020?
    2019 asuntolainojen korkovähennys minimiin ja 2020 rakentamisen kustannukset hyppäävät seuraavalle tasolle kiristyvien energiatehokkuusvaatimusten myötä.

    1. Kaikki hallituksen tekemiset on tarkkaan harkittuja. Ilmaston lämpeneminen edellyttää entistä tiiviimpää rakentamista. Kustannusten lisääminen palvelee jatkuvaa kasvua ja velkaan perustuvaa talousjärjestelmää.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat