Kokeile kuukausi maksutta

Kehäradan suora lentoasemayhteys avautunee joulukuussa

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin ja juna-aseman välisen suoran yhteyden avaamisaikataulua on päivitetty. Terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin arvioidaan avautuvan joulukuun loppupuolella.

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin ja juna-aseman välisen suoran yhteyden avaamisaikataulua on päivitetty. Terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin arvioidaan avautuvan joulukuun loppupuolella.

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan terminaalinpuoleinen sisäänkäynti avataan matkustajille joulukuun loppupuolella, kun hissit saadaan käyttöön ja yhteys sitä myötä avatuksi. Liukuporrastyöt jatkuvat sisäänkäynnillä vielä alkuvuoden.

Sisäänkäynnin avaaminen viivästyy aiemmin suunnitellusta, sillä rakennustyöt teräs-lasirakenteisella sisäänkäyntikuilulla ovat osoittautuneet arvioitua haastavammiksi. Asennettavat lasit joudutaan laskemaan yksitellen jopa kolmenkymmenen metrin syvyyteen, missä niiden asennus tapahtuu hyvin ahtaassa tilassa.

”Lasien asentamisen ohella aikaa vievät pitkien liukuportaiden vaativat asennustyöt, sillä 60-metriset liukuportaat (3 kpl) haalataan kuiluun asennettavaksi reilun kymmenen metrin pituisina, seitsemän tonnin painoisina elementteinä ja niiden lopullinen käyttökuntoon rakentaminen tapahtuu kuilussa”, projektipäällikkö Juha Kansonen Liikennevirastosta kertoo.

Ennen lentoaseman terminaalinpuoleisen sisäänkäynnin avausta matkustajat voivat käyttää asemalla Tietotien sisäänkäyntiä, josta on kävely-yhteys sekä bussikuljetus T1- ja T2-terminaaleihin. Lisäksi HSL parantaa alueen työmatkaliikennettä uudella bussilinjalla.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kehäradan suora lentoasemayhteys avautunee joulukuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat