Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin kuntapäättäjiltä ei herunut sääliä Malmin lentokentälle

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päätti tiistaina 10. marraskuuta yleiskaavaehdotuksesta. Se sisältää merkittäviä maankäyttövarauksia Malmin lentokentälle sekä kaupungin laajenemisen kaupunkibulevardien varsille.

Yleiskaava mahdollistaa Helsingin kasvun. Se varmistaa edellytykset riittävälle asuntotuotannolle sekä elinkeinoelämän toiminnalle. Yleiskaavaluonnoksessa on varauduttu vähimmillään 860 000 asukkaaseen ja 560 000 työpaikkaan vuoteen 2050 mennessä.

Tulevasta rakentamisesta noin kolmannes on täydennysrakentamista, joka sijoitetaan erityisesti raideliikenteen solmukohtiin. Kolmannes sijoittuu uusille rakentamisalueille, kuten Malmin lentokentälle ja kolmannes kaupunkibulevardien varsille laajenevaan kantakaupunkiin.

Lautakunnan ehdotuksen mukaan kaupunkibulevardien mahdollinen toteuttaminen aloitetaan kohteista, jotka ovat taloudellisesti kannattavimpia ja liikenteellisesti toimivimpia. Lisäksi ennen toteuttamista selvitetään, miten rakentaminen bulevardien varrelle voidaan toteuttaa niin, etteivät liikenteen melu ja päästöt aiheuta asumiselle haittaa.

Yleiskaavaehdotuksessa varaudutaan noin 25 000 asukkaaseen Malmin lentokentän vaikutusalueella. Lautakunnassa tehtiin vastaehdotus, jossa kenttäaluetta olisi kehitetty niin, että ilmailutoiminta, liiketoiminta ja asuntorakentaminen olisi otettu kokonaisuutena huomioon. Tämä muutosehdotus kuitenkin raukesi lautakunnassa, kun se ei saanut kannatusta.

Seuraavaksi kaavaehdotus asetetaan nähtäville, jolloin esimerkiksi kaupunkilaiset voivat kertoa mielipiteensä siitä. Ehdotuksesta tulevat muistutukset ja lausunnot käsitellään vielä kaupunkisuunnittelulautakunnassa. Lopullinen yleiskaavaehdotus menee kaupunginhallituksen ja -valtuuston päätettäväksi loppuvuoden 2016 aikana.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin kuntapäättäjiltä ei herunut sääliä Malmin lentokentälle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat