Kokeile kuukausi maksutta

Iltalehti: Malmin lentoasema esitetään suojeltavaksi kokonaisuutena

Uudenmaan Ely-keskukselle on toimitettu rakennusperintölain mukainen esitys Malmin lentoaseman suojelemisesta toimivana kokonaisuutena, kertoo Iltalehti. Perusteena on lentoasema itse kaikkine kenttäalueine ja -rakennuksineen.

Uudenmaan Ely-keskukselle on toimitettu rakennusperintölain mukainen esitys Malmin lentoaseman suojelemisesta toimivana kokonaisuutena, kertoo Iltalehti. Perusteena on lentoasema itse kaikkine kenttäalueine ja -rakennuksineen.

Esitetty alue on jo Museoviraston inventoima valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Malmin lentoaseman ystävät ry huomauttaa, että ympäristöministeriön, Museoviraston ja Suomen kuntaliiton mukaan tämä on otettava suunnittelun lähtökohdaksi ja huomioitava kaikilla kaavatasoilla.

”Koska lentokenttäalueen käyttöön ja kaavoitustilanteeseen kohdistuu erittäin suuri julkinen ja taloudellinen intressi ja paine, olemme esittäneet, että Ely-keskus asettaa Malmin lentoasemalle vaarantamiskiellon ja estää kohteen kulttuurihistoriallista merkitystä vaarantavat toimenpiteet”, yhdistyksen puheenjohtaja Timo Hyvönen sanoo.

Suojelulla halutaan varmistaa Suomen toiseksi vilkkaimman lentoaseman säilymisen vahvana osana Helsingin pysyvää identiteettiä.

Hyvösen mukaan kaavoitustyö on keskeytettävä asian käsittelyn ajaksi. Lausuntojen ja muiden selvitysten hankkiminen voi lykätä kentän lakkauttamispäätöstä jopa vuosilla. Vaarantamiskielto varmistaa, ettei lentoaseman arvoa heikennetä tai tuhota suojelukäsittelyn aikana.

Lue Iltalehden juttu tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Iltalehti: Malmin lentoasema esitetään suojeltavaksi kokonaisuutena”

  1. Helsingin kaupunki ei toiminut lupaustensa mukaisesti jonka jälkeen täytyy ’ulvoa sutena susien kanssa’.
    Olikos se muuten 35000 asuntoa kun kentän paikalle nousee, apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnepäinmäki ?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat