Oulun siilotalon rakentaja voi ajautua konkurssiin – rakennuttajarahastoon sijoittaneille miljoonatappiot

Oulun Toppilansalmen rantaan vanhojen siilojen tilalle niin sanotun siilotalon rakentanut Kalevala Rakennus Oy on suurissa vaikeuksissa. Sanomalehti Kalevan mukaan yhtiötä on haettu konkurssiin. Jo aiemmin Arvopaperi-lehti kertoi rakennusyhtiön hakeneen yrityssaneerausta. Mikäli yrityssaneeraus hyväksytään oikeudessa, konkurssihakemus raukeaa.

Oulun Toppilansalmen siilot rakennusvaiheessa vuonna 2015.

Kalevala Rakennus perustettiin vuonna 2012 toteuttamaan rahastoyhtiö Quorumin Rakennuttajarahastojen projekteja. Rakennusyhtiön ongelmat ovat lähestulkoon ajaneet alas myös sitä rahoittaneen rahastoyhtiön toiminnan. Arvopaperi-lehden mukaan Quorum jatkaa enää Kalevala Rakennukseen sijoittaneiden kahden Rakennuttajarahaston toimintaa. Siiloprojektin tappiot pakottivat Quorumin myymään muut, kannattavat liiketoimintansa Elite Varainhoidolle sekä United Bankersille.

Quorumin Rakennuttajarahastoihin sijoittaneet ovat näillä näkymin kärsimässä miljoonien eurojen menetykset. Rahastoissa on ollut mukana useita isoja sijoittajia, muun muassa Apteekkien Eläkekassa, vakuutusyhtiö Pohjantähti, Mandatum ja Onvest.

Quorum on tehnyt Kalevala Rakennuksesta tutkintapyynnön poliisille. Lisäksi Kalevala Rakennuksesta on teetätetty erityistarkastus, joka on jo valmistunut. Quorum ei ole kuitenkaan toistaiseksi saanut tarkastuskertomusta käyttöönsä, yhtiön toimitusjohtaja Kristian Warras kertoi Kalevalle.

Kalevala Rakennuksen toimitusjohtaja Timo Korhonen puolestaan kertoi Arvopaperille, että yhtiön tappiot syntyivät siitä, että Oulun siilotalojen rakentaminen oli liian kallista. Hänen mukaansa kaikki kohteen 161 asuntoa on myyty.

Quorumin ja Kalevala Rakennuksen oli tarkoitus toteuttaa myös muutoskohde Helsingin Katajanokalle. Kirkkohallitus myi vuonna 2013 toimitilansa Quorumille yli 30 miljoonalla eurolla. Kiinteistö oli tarkoitus saneerata asunnoiksi. Hanke ei ole kuitenkaan edennyt rakennusvaiheeseen.

Kalevan uutinen aiheesta löytyy tästä ja Arvopaperin uutinen tästä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oulun siilotalon rakentaja voi ajautua konkurssiin – rakennuttajarahastoon sijoittaneille miljoonatappiot”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat