Ulla Mehik palkittiin Vuoden rialaisena 2015

HUS-kiinteistöt Oy:n projektipäällikkö, rakennusinsinööri Ulla Mehikille on myönnetty Vuoden rialainen 2015 -tunnustuspalkinto. Palkinto jaettiin Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit RIA ry:n liittokokouksessa 21. marraskuuta Helsingissä.

Ulla Mehik

Mehikin ura rakennusalalla on painottunut peruskorjauksiin ja saneerauksiin, erityisesti sosiaalisessa asuntotuotannossa.

Mehik valmistui rakennusmestariksi Hämeenlinnan teknillisestä koulusta vuonna 1974 ja rakennusinsinööriksi Wärtsilän teknillisestä opistosta vuonna 1978. Lisäksi Mehik on täydentänyt osaamistaan rakentamiseen liittyvillä kursseilla ja täydennyskoulutuksilla.

Merkittävän osan työhistoriastaan Mehik on tehnyt Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistossa, jossa hän aloitti vuonna 1986 asuntokorjausten peruskorjauskohteiden valvojana. Projektipäällikkönä Mehik hoiti monenlaisia korjauskohteita eri puolilla Helsinkiä. Sosiaalisen asuntotuotannon saralla Mehikillä on laaja kokemus. Hän on esimerkiksi osallistunut monien vanhusten asuintalojen muuttamiseen dementiayksiköitä sisältäviksi taloiksi.

Mehikin korjausprojekteina on ollut eri aikakausien rakennuksia, julkisivuja, käyttötarkoituksen muutoksia ja monia vaativia hankkeita. Mehikin yksi merkittävimmistä projekteista on Meilahden potilastornin peruskorjaushanke, joka on saanut runsaasti positiivista julkisuutta hyvästä toteutuksesta ja laadusta. Muun muassa rakennuksen energiatehokkuutta parannettiin merkittävästi. Tavoitteena oli lämmitysenergian ominaiskulutuksen laskeminen 25 prosenttia ja sähkön kulutuksen laskeminen 5 prosenttia. Mittavassa hankkeessa peruskorjattiin koko 16-kerroksinen vuodeosastorakennus, jonka tilat tulivat pääosin operatiivisen tulosyksikön käyttöön.

RIAn jäsenenä Mehik on ollut yli kaksikymmentä vuotta osallistuen myös RIAn liittohallituksen toimintaan. Helsingin RIAn hallituksessa hän on ollut yhtäjaksoisesti vuodesta 2001.

Vuoden rialainen palkinto myönnetään liiton jäsenelle, joka edustaa merkittävällä tavalla valtakunnallista tai paikallista ”rialaista” osaamista. Huomiota kiinnitetään työkokemukseen, yhteistyökykyyn ja tapaan hoitaa vaativia projekteja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ulla Mehik palkittiin Vuoden rialaisena 2015”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat