Kokeile kuukausi maksutta

Keskisuomalainen: Jyväskylä on myymässä Valtiontalon 700 000 eurolla – kyseessä Alvar Aallon nuoruudentyö

Jyväskylän kaupunki aikoo myydä arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman Valtiontalon 700 000 eurolla Järvi-Suomen asunnot Oy:lle ja Royal Houselle. Kauppaan kuuluu Valtiontalon lisäksi viereinen rakentamaton tontti.

Jyväskylän kaupunki aikoo myydä arkkitehti Alvar Aallon suunnitteleman Valtiontalon 700 000 eurolla Järvi-Suomen asunnot Oy:lle ja Royal Houselle. Kauppaan kuuluu Valtiontalon lisäksi viereinen rakentamaton tontti.

Myynnistä kertoi Keskisuomalainen.

Jyväskylän Tilapalvelun johtokunta päättää, myydäänkö Valtiontalo tarjotulla hinnalla. Sillä on valtuudet alle miljoonan euron kaupoissa.

Valtiontalo on ollut vailla käyttäjiä viiden vuoden ajan. Rakennuksen vakavin ongelma on perustusten pettäminen, jota naapuritalojen rakentaminen on jouduttanut. Taloa kannattelevat painuneessa osassa  vetotangot ja vaijerit.

”Aina kun rakennus on Suomen olosuhteissa tyhjillään, sen säilymiselle on uhkansa. Ei Valtiontalo silti koskaan ainakaan minun silmissäni ole ollut mitenkään tuhoon tuomittu”, sanoo Alvar Aalto -säätiön johtaja Tommi Lindh Keskisuomalaisen haastattelussa.

Valtiontalo on Aallon nuoruuden työ. Siinä näkyy siirtymä klassismin tyylisuunnasta kohti funktionalismia. Talo on suojeltu rakennussuojelulain nojalla vuonna 2000.

Valtiontalon kohtalo on ollut riitainen.

Rakennuksesta käytiin kauppaa vuonna 2007. Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi loppuvuodesta 2007 esisopimuksen, jolla rakennus myytäisiin liittymineen SRV Yhtiöt Oy:lle 207 091 eurolla. Vuoden 2011 keväällä Jyväskylän kaupungin Tilapalvelu-liikelaitoksen johtokunta hyväksyi kauppakirjan. Kokoomuksen entinen kansanedustaja Ahti Vielma teki oikaisuvaatimuksen johtokunnan päätöksestä ja vaatimus koski erityisesti kauppahintaa. Lopulta Korkeimman hallinto-oikeuden päätös mitätöi tämän kaupan.

Jyväskylän kaupunki osti Valtiontalon vuonna 1995. Rakennus oli tarkoitus kunnostaa osaksi uutta musiikki- ja taidekeskusta, ja sen suunnittelusta järjestettiin kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keskisuomalainen: Jyväskylä on myymässä Valtiontalon 700 000 eurolla – kyseessä Alvar Aallon nuoruudentyö”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat