Kokeile kuukausi maksutta

Nyt ei pröystäillä koolla – uusi omakotitalo 49 neliötä

Kastelli-talot Oy on julkaissut uuden, pienten omakotitalojen Cubic -talomalliston.

Malliston pienin talo on 49 neliön miniomakotitalo.

”Omakotitaloiksi Cubic -talot ovat neliömäärältään pieniä, mutta niistä ei puutu mitään nykypäivän tiloja tai toimintoja.” kertoo malliston suunnittelija, arkkitehti Antti Heikkilä.

”Malliston pienin, 49 neliöinen on todellinen miniomakotitalo, joka tarjoaa sisällään avaran yllätyksen suuremman huonekorkeuden ja harkittujen tilaratkaisujen ansiosta”, Heikkilä jatkaa.

”Pienille omakotitaloille on akuutti tilaus. Hyvällä sijainnilla olevista tonteista on kaupungeissa pula ja saatavilla olevienkin tonttien koot ovat reilusti pienentyneet. Asiakkaillamme on selkeä tarve taloille, jotka ovat moderneja ja neliöiltään kohtuullisia, joten ne eivät vaadi suurta rakennusoikeutta. Siksi toimme markkinoille kokonaisen uuden malliston pieniä omakotitaloja, jotka voidaan helposti rakentaa vaikkapa jaetulle tontille vanhan talon kanssa”, kertoo Kastelli-talot Oy:n liiketoimintajohtaja Jukka Vaaramo.

Cubic -uutuusmallistoon kuuluu 8 talomallia 49 neliön miniomakotitalosta 105 neliön viiden huoneen ”tilaihmeeseen”. Mallistossa on sekä yksi- että kaksikerroksisia talovaihtoehtoja.

”Malliston ilme on vähäeleinen ja selkeä. Sen moderni kuutiomaisuus näkyy selkeissä linjoissa sekä parvekkeen ja sisääntulokatoksen laatikkomaisuutena. Sisätiloihin tuo avaruutta korotettu huonekorkeus ja aivan lattiasta alkavat suuret ikkunapinnat”, yhtiöstä kerrotaan.

”Asumisen trendi on nyt kohtuus. Nykypäivän omakotitalounelma mahtuu pienempään tilaan”, Vaaramo kiteyttää.

”Myös rakentamiskustannukset ja asumiskustannukset halutaan pitää kohtuullisina. Siksi uuden mallistomme kodit ovat kompakteja, ja siten edullisempia ja ekologisempia rakentaa. Kastellin rakentamistapaa ja -laatua noudattaen ne ovat myös erittäin energiatehokkaina edullisia asua”, Vaaramo kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 7 kertaa

7 vastausta artikkeliin “Nyt ei pröystäillä koolla – uusi omakotitalo 49 neliötä”

  1. Ainakin hyvä bisnes syntyy. Vuokra tuosta SATOn minikämpästä on yli 31 euroa neliöltä per kk että palveluntarjoajan motiivia ei ainakaan tarvitse kysellä.

    1. Näissä hinta pitää laskea kuutiolle, asunnot ovat huomattavasti normaalia korkeampia.

  2. Kastelli-talot eivät ole erityisen energiatehokkaita tälläkään hetkellä, joten mainoslauseet voi jättää silleen. Suurinpiirtein kaikissa ”paketeissa” on samanlaiset eristeet yms. Mistä ero voisi tulla? Jos rakennetaan erityisen pieniä taloja, niin niiden kokonaiskulutus voi olla pieni, mutta suhteellisesti ottaen kulutus on suuri, jos niissä asutaan ympärivuotisesti. Jos on tarkoitus elellä kroisoksena esim. etelässä suuri osa vuodesta, niin talo vähän asuttuna kuluttaa tietysti vähän. Mikähän Kastelli-talojen suunnittelijoiden päässä liikkuu?

  3. Alle kuusinumeroisella summalla tätäkään et tule saamaan pystyyn tontille asti.

    Kenellä näitä tehdään, ei ainakaan pienituloisille?

  4. Puutalojahan ei kannata rakentaa energiasäästön takia. Puutalosta puuttuu varaavuus.

  5. Pienempikin voisi vielä olla. Isoisäni rintamamiestalo oli 45 m2. Hämeenlinnassa oli myös 25m2 omakotitalo vakituisena asuntona.

    Kumpikin toki yli 1000m2 tontilla.

  6. Talo voi toki olla pieni, mutta tontin pitäisi olla iso, jotta se tarjoaa mahdollisuuksia omavaisuuden kasvattamiseen.

    Lisäksi tarvitaan aputiloja, varastoja, liiteri, pihasauna. Niihin ei eristeitä tarvitse tuhlata.

    Tämä nykyinen velkavetoimen orjatalous on lähestymässä loppuaan. Yrittävät massiivisella maahanmuutolla vielä loppua viivyttää, mutta kuplan kasvattaminen ei onnistu enää kovin pitkään. Miten meillä voi olla niin tyhmiä poliitikkoja eli puoluekratia. DDR meininki ”tiedon”välityksestä lähtien. Kertooko se jotakin kansasta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat