Kokeile kuukausi maksutta

RYM lopetetaan–tilalle etsitään uusia ratkaisuja

Strategisen huippuosaamisen keskittymiin rakentuneen innovaatiotoiminnan julkinen rahoitus on päätetty lopettaa Suomessa.

Strategisen huippuosaamisen keskittymiin rakentuneen innovaatiotoiminnan julkinen rahoitus on päätetty lopettaa Suomessa.

Rakennetun ympäristön SHOK-yhtiönä vuodesta 2009 toiminut RYM Oy valmistelee hallituksensa johdolla erilaisia jatkovaihtoehtoja, joiden avulla RYM Oy:n 52 osakasyhteisöä voivat hyödyntää yhtiöstä vapautuvaa merkittävää pääomaa sekä alan yhteisen että yritysten oman innovaatiotoiminnan kehittämiseen.

”RYM Oy on toteuttanut monitieteistä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa toimialalla ja on myös verkottunut muiden toimialojen kanssa. Kiinteistö- ja rakennusalan kilpailukyvyn kannalta on välttämätöntä, että alan yritykset panostavat jatkossakin määrätietoisesti toimintansa, palveluidensa ja tuotteittensa kehittämiseen. Avoin innovaatiotoiminta tiiviissä vuorovaikutuksessa kumppaneiden, asiakkaiden ja käyttäjien kanssa on moderni ja tehokas tapa liiketoiminnan kehittämiseen.”, sanoo RYM Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ilari Aho.

Uudet avaukset tutkimusyhteistyöhön tervetulleita

”Toivomme, että RYM Oy:n osakkaiden lisäksi alan muutkin toimijat ovat aktiivisia innovaatiotoiminnassa. Valmistelemme vaihtoehtoja osakkaiden pohdittaviksi. Ne esitellään RYM Oy:n maaliskuussa 2016 pidettävässä yhtiökokouksessa”, Aho toteaa.

RYM Oy:n toiminta jatkuu näillä näkymin ensi syksyyn asti ja kaikista yhtiön velvoitteista ja sitoumuksista huolehditaan normaalisti toiminnan päättymiseen asti. Yhtiön käynnistämistä tutkimusohjelmista viimeinen eli EUE-ohjelma (Energizing Urban Ecosystems) päättyy huhtikuun lopussa 2016. Siinä luodaan perustaa kaupunkikehittämisen uusille ekosysteemeille ja liiketoimintamalleille. Yritykset ovat Tekesin tuella panostaneet noin 66 miljoonaa euroa RYM Oy:n kolmeen tutkimusohjelmaan.

RYM Oy:n purkamista valmistellaan osakkaiden yhteisen näkemyksen pohjalta eikä purkamiseen liity osakkaiden välisiä erimielisyyksiä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “RYM lopetetaan–tilalle etsitään uusia ratkaisuja”

  1. Mihin esimerkiksi RYM:n ensimmäisen veturiyritys Senaatti-kiinteistöjen keräämä raha on kulutettu? Parannuksia ei ole havaittavissa näin valtiollisen kiinteistön käyttäjän näkökulmasta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat