Kokeile kuukausi maksutta

YIT tarjoaa 700 nuorelle harjoittelu- tai kesätyöpaikan Suomessa

YIT tarjoaa tänä vuonna 700 kesätyö- ja harjoittelupaikkaa työmailla ja konttoreissa ympäri Suomea.

Yhtiön mukaan nuorten aktiivisuus kesätyöhaussa on tärkeää, sillä ensimmäiset uusien harjoittelijoiden työsopimukset kesälle allekirjoitetaan jo tammikuun aikana. Hakemuksia käydään läpi päivittäin.

”Kesätyöllä on merkitystä, niin nuoren kuin yrityksenkin näkökulmasta. Ensimmäiset työkokemukset tuovat konkretiaa opintoihin ja voivat antaa suunnan koko työuralle. Haluamme osaltamme ehkäistä myös nuorten syrjäytymistä. Nuoret ovat YIT:lle erittäin tärkeä rekrytointikanava. Viime vuonna työllistimme 600 nuorta ja tänä vuonna otamme 700 harjoittelijaa ja kesätyöntekijää pelkästään Suomessa”, toteaa varatoimitusjohtaja Tero Kiviniemi.

Aktiivinen yhteistyö oppilaitosten kanssa on YIT:llä pitkäaikainen toimintatapa, mutta myös perusta osaamisen kehittämiselle. Molemmin suuntainen tiedonvaihto opiskelijoiden, oppilaitosten ja yrityksen välillä luo hyvät edellytykset ammattitaidon kartuttamiselle.

”Suhdanteista riippumatta panostamme nuoriin ja onnistuneet kesäharjoittelukokemukset ovat avainroolissa. Hyvä tuki YIT Polku -harjoittelupoluillamme on rakennettu linjaan rakennusalan teoriaopintojen kanssa. Harjoittelijoidemme palautekyselyyn vastanneista 98 prosenttia koki saaneensa kesän aikana osaamistaan vastaavia tehtäviä”, kertoo henkilöstöjohtaja Pii Raulo.

Kesätöiden tavoitteellisuus, perehdytys ja työskentely osana työyhteisöä ovatkin oleellinen osa suunnitelmallista YIT Polku -harjoitteluohjelmaa. Yhtiö on edistänyt hyvän kesätyön periaatteita myös olemalla aktiivisesti mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa sen perustamisesta lähtien.

Rakennusalan opiskelijoiden lisäksi rakennusalalle tarvitaan osaajia monipuolisilla taustoilla. Myös rakennusalan kiinnostavuus uravaihtoehtona näkyy painotuksena YIT:n oppilaitosyhteistyössä. Esimerkiksi TET-harjoitteluja varten YIT:llä pilotoidaan parhaillaan konseptia, jossa koululaiset pääsevät harjoittelunsa aikana tutustumaan koko suunnittelun ja rakentamisen prosessiin aina oman kodin myyntiin asti.

Ammattitaito ja tiivis yhteydenpito opiskelijoihin näkyy myös tulevaisuuden työnantajavalinnoissa. YIT valittiin rakennusalan ihannetyönantajaksi sekä korkeakoulutettujen ammattilaisten että opiskelijoiden keskuudessa Universumin työnantajakuvatutkimuksissa 2015.

YIT Opinnot kehitettiin viisi vuotta sitten yhteistyössä HAMKin ja TAMKin kanssa tiivistämään teoriaopintoja ja käytännön kokemusta. Tänä päivänä mukana on kuusi ammattikorkeakoulua ja yksi yliopisto. YIT Opintolaisia on valmistunut yhteensä jo 80.

YIT Opinnot tarjoaa rakennusalan opiskelijoille teknisen koulutuksen rinnalle erityisesti esimies-ja asiakasnäkemystä sekä ohjaa syvemmälle laatu-, työturvallisuus- ja hankintojen johtamiseen. Kouluttajina toimivat kokeneet esimiehet.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT tarjoaa 700 nuorelle harjoittelu- tai kesätyöpaikan Suomessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat