Kokeile kuukausi maksutta

Olympiastadionin maarakennus ja louhintatyöt käynnistyvät

Helsingin Olympiastadionin yli 200 miljoonan euron peruskorjausurakka on alkanut maarakennus- ja louhintatöillä.

Havainnekuva uudistetusta Olympiastadionista.

Olympiastadionin perusparannus- ja uudistamishankkeen maarakennus-ja louhintaurakan toteuttaa Lemminkäinen Infra Oy. Urakka toteutetaan työsuunnitelman mukaisesti siten, että uusia yleisöpalvelu-, monitoimi-, liikunta-, logistiikka- ja tekniikkatiloja rakennetaan maanalaisina laajennuksina.

Työ vaatii tarkkuutta ja erityisosaamista esimerkiksi louhinnasta, perustusten vahvistamisesta ja vanhojen rakenteiden tuennasta.

”Esimerkiksi louhintatyöt ovat erittäin vaativia, koska ne tehdään aivan olemassa olevien rakenteiden vieressä ja osittain myös niiden alapuolella. Alitamme muun muassa Urheilumuseon sekä stadionin katsomorakenteet useista kohdista”, Lemminkäisen Infraprojektit-liiketoimintasegmentin johtaja Harri Kailasalo kertoo.

Maankaivuun kokonaismäärä on noin 70 000 ja avolouhinnan 150 000 kuutiota. Urakka pitää lisäksi sisällään muun muassa purkutyöt, rakenteiden lujitukset, ruiskubetonoinnin, tarkkuuslouhinnan, kallion irrotukset ja irtiporaukset.

Maarakennus- ja louhintatyöt jatkuvat syksyyn 2017 asti. Hankkeen rakennustekniset työt käynnistyvät maarakennus- ja louhintaurakkasuorituksen ollessa vielä käynnissä. Rakennuttajana hankkeessa on Helsingin kaupungin rakennusviraston HKR-Rakennuttaja. Kaikissa työmaatoiminnoissa noudatetaan Helsingin kaupungin ympäristönsuojelumääräyksiä.

Olympiastadionin tontti on rakennustöiden aikana kokonaan työmaa-alueena. Stadionin länsipuolella kulkeva kevyen liikenteen reitti Pohjoisen Stadiontien ja Paavo Nurmen tien välillä suljetaan töiden vuoksi. Korvaavana esteettömänä reittinä toimii stadionin itäpuolella Hammarskjöldintie – Tahkontie. Länsipuolen yhteys avataan jälleen työmaan valmistuttua keväällä 2019.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olympiastadionin maarakennus ja louhintatyöt käynnistyvät”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat